< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Orbán a halálbüntetésről: “nem isteni kinyilatkoztatás határozza meg a szerződéseket”

| Mobile | RSS

Orbán a halálbüntetésről: “nem isteni kinyilatkoztatás határozza meg a szerződéseket”

2015. május 20. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Orbán a halálbüntetésről: “nem isteni kinyilatkoztatás határozza meg a szerződéseket”

Plenáris ülésen tárgyalja „a magyarországi helyzetet” ma délután 5 órától az Európai Parlament. Előtte Orbán Viktor sajtótájékoztatót tartott Strasbourgban.
Lejátszás

A miniszterelnök újságírók előtt arról beszélt, hogy a bevándorlás ügyében azt szeretné elérni, a magyarok mondják meg, hogy legyenek-e az országban bevándorlók, vagy sem.

Az eddigi tapasztalatok alapján nem vált be az, hogy a bevándorlás kérdését Brüsszelből kellene szabályozni, még kevesebb reményt fűzünk a központilag szabályozott kvótához. A magyarok a kvóta bevezetését élesen ellenzik – magyarázta Orbán Viktor.

Magyarország nem írt alá egyetlen olyan dokumentumot sem, amely megtiltaná, hogy felvessen bármilyen kérdést. Ez a vélemény-, illetve szólásszabadság része. Azt akarjuk, hogy ne legyenek tabutémák, és mi dönthessük el, hogy miről beszélünk – mondta.

A miniszterelnök azt is el akarja mondani az EP plenáris ülésén, hogy Magyarország az elmúlt öt évben hogyan kerülte el Görögország sorsát a gazdasági fejlődés által. Hogy erre marad-e ideje, azt nem tudja.

Kétfajta országcsoport létezik az EU-ban, volt gyarmattartók és azok, akiknek sosem voltak gyarmataik. Másképp vélekedünk a bevándorlókkal kapcsolatban – tette hozzá.

Magyarország homogén képet mutat, és ezt nem is szeretné megváltoztatni, magyarázta a kormányfő, aki szerint minden tagállamnak meg kellene adni a jogot, hogy akarnak-e bevándorlókat, vagy sem.

“Nem isteni kinyilatkoztatás alapján határozták meg a nemzetközi szerződéseket, így azokat lehet módosítani. Magyarország egy alkotmányos ország, és az alapján működik, de szívesen látnék olyan határozatot az Európai Unióban, amely visszaadná a halálbüntetés kérdését a nemzeti hatáskörbe” – mondta Orbán Viktor.

Az EU-polgárok kétharmada támogatja a munkaerő-áramlást, és ugyanúgy kétharmad nem akarja a kívülről beáramló munkavállalókat. Most a kérdés az, hogy Strasbourg Európa része-e. Szerintem igen – vélekedett Orbán. Hozzátette: “ahhoz, hogy Magyarországot meg tudjuk menteni a megélhetési bevándorlóktól, el kellett jönnöm ide. Meg akarjuk változtatni a bevándorlásról való európai vélekedést”.

Magyarországnak keresztény nemzeti kormánya van. Van irgalom a szívünkben, ezért mi az üldözötteket eddig is befogadtuk, és ezután is be fogjuk. De ma Magyarországra nem ilyenek jönnek, hanem megélhetési bevándorlók érkeznek. Például Koszovóból, ahol nincsen olyan kritikus helyzet – válaszolt egy újságírói kérdésre a miniszterelnök.

Mi sohasem voltunk multikulturális társadalom. Sosem fogadtunk be gyarmatainkról bevándorlókat, ezért nem vagyunk ehhez hozzászokva- magyarázta Orbán, majd azzal zárta gondolatmenetét, hogy a magyar nyelv az egyenes beszédet szereti.

atv.hu

forrás:atv.hu

Leave a Reply 163 megnézve, 1 alkalommal mai nap |