< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Soros: könnyedén kitörhet a harmadik világháború//// Soros: a third world war could erupt easily

| Mobile | RSS

Soros: könnyedén kitörhet a harmadik világháború//// Soros: a third world war could erupt easily

2015. május 20. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Soros: könnyedén kitörhet a harmadik világháború

Soros György szerint könnyedén kirobbanhat a harmadik világháború, hacsak nem változik az Egyesült Államok és Kína közötti világgazdasági viszonyrendszer.

A magyar származású milliárdos egy Bretton Woodsban megtartott világbanki konferencián fejtette ki véleményét. Szerinte nagyon sok múlik a kínai gazdaság teljesítményén és kilátásain, illetve azon, hogyan sikerül átalakítani az eddigi exportorientált működési modellt belső kereslet és fogyasztás által vezérelt gazdasággá. Ha ez az átmenet zsákutcába futna, meg van arra az esély, hogy a kínai vezetés külső konfliktusokat fog generálni annak érdekében, hogy megőrizze hatalmát, illetve hogy egyben tartsa a világ legnépesebb országát – írja a MarketWatch.

Ha bármilyen konfliktus robbanna ki Kína és az Egyesült Államok valamelyik katonai szövetségese (például Japán) között, akkor könnyen belátható, hogy a harmadik világháború küszöbén találnánk magunkat

– mondta el Soros György a konferencián.

A miliárdos befektető arra is felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt években Kína és Oroszország folyamatosan növelte a katonai kiadásokra fordított összegeket.
Van megoldás?

Ahhoz, hogy ez a fenti borúlátó forgatókönyv elkerülhető legyen, az Egyesült Államoknak jelentős engedményeket kellene tennie Kína felé, mint például bevenni a jüant a Nemzetközi Valutaalap devizakosarába. Így a kínai fizetőeszköz is globális tartalékvalutává válhatna, és egyben kihívóként állna a dollárral szemben. Persze ennek fejében Kínának is fontos lépésekre kellene rászánnia magát, mint például implementálni a nemzetközileg is elfogadott jogrendszert – tette hozzá Soros.

Ha a kínai yüan is globális valutává válna, akkor az erősíthetné a két világhatalom gazdasági rendszerei közötti kapcsolatot. Persze Soros tisztán látja azt, hogy nehézségekbe ütközhet elindulni és megegyezésre jutni a fenti kérdésekben, ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy a másik út nemkívánatos következményekkel járna .

Ha nem sikerül megállapodásra jutni, valós veszélyként ott lebeg, hogy

Kína még szorosabbra fűzi politikai és katonai kapcsolatait Oroszországgal, és elérhető közelségbe kerül a harmadik világháború kirobbanásának lehetősége

– fejezi ki aggodalmát Soros György. Így mindenképp meg kell próbálni közös álláspontra jutni.

forrás:origo.hu

Soros: a third world war could erupt easily

According to George Soros easily kirobbanhat a third world war, unless the world economy is changing relationships between the United States and China.

The Hungarian-born billionaire Bretton Woods is a World Bank conference held to explain his views. According to him, very much depends on the performance and prospects of the Chinese economy, and wondered how manage to convert the existing export-oriented operating model driven by domestic demand and consumption economy. If you run into a dead end this transition, you have the chance that the Chinese leadership will generate external conflicts in order to maintain its power, and to hold one of the world’s most populous country – writes MarketWatch.

If detonate any conflict between China and the United States a military ally (such as Japan), it is easy to see that the threshold of the Third World War, we find ourselves

– George Soros said at the conference.

The investor miliárdos also pointed out that in recent years China and Russia have been steadily increased its expenditure on military expenditure.
Is there a solution?

To put it above the pessimistic scenario is avoided, the United States should make substantial concessions to China, such as the yuan to take the International Monetary Fund devizakosarába. Thus, the Chinese currency could become a global reserve currency and would be provocative at the same time as against the dollar. Of course, in return, China should rászánnia itself, such as the legal system to implement internationally agreed important steps – added Soros.

If the Chinese currency would become a global yüan, it could strengthen the link between the economic systems of the two world powers. Of course, Soros sees that it may be difficult to start and reach an agreement on the above issues, but draws attention to the other way would have undesirable consequences.

If no agreement is reached, the real danger as was poised to

China is tighter political and military relations with Russia, and is within reach the possibility of the outbreak of a third world war

– Expresses concern about George Soros. So by all means you should try to reach a common position.

Source: origo.hu

Leave a Reply 241 megnézve, 1 alkalommal mai nap |