< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Állami földeket venne bérbe az egyház

| Mobile | RSS

Állami földeket venne bérbe az egyház

2015. május 23. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Állami földeket venne bérbe az egyház

szerző: Velkei Tamás

Azokon gazdálkodva biztosítana tartósan munkát a legszegényebbeknek.

– Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel és Lázár János kancelláriaminiszterrel is egyeztettem a tervről, és mindketten tárgyalási alapnak tekintették az ötletet – mondta lapunknak Beer Miklós váci katolikus püspök. Az egyházi vezetőtől megtudtuk: a beszélgetésekre még tavaly került sor, ám érdemi egyeztetés azóta sem történt az üggyel kapcsolatban.

A váci egyházmegye olyan kultúrnövényeket termelne a bérbe kapott állami földeken, amelyek emberi kézimunkát is igényelnek, így paradicsomot, paprikát, hüvelyeseket, dinnyét, gyógy- és fűszernövényeket ültetnének. – Sok embernek tudnánk munkát biztosítani, s az egyházban még bíznak az emberek – tette hozzá a püspök. Beer Miklós hozzátette: hamarosan megkezdik a szalmaházak telepítését is az egyházmegye legelmaradottabb térségeiben, hogy a nagy nyomorúságban élők lakhatási körülményein is javítani tudjanak. A szalmaházak szalmabálákból készült, kívül-belül agyagvakolattal burkolt épületek, amelynek mechanikai stabilitását favázszerkezet biztosítja.

A püspök úr megkeresését Semjén Zsolt továbbította az akkori illetékeseknek, Hölvényi György egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárnak és Budai Gyulának, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkárának – válaszolta lapunknak a Miniszterelnökségi Sajtóiroda.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 140 megnézve, 1 alkalommal mai nap |