< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Haladnak a kapcsolatok Chilében tárgyalt Kövér László

| Mobile | RSS

Haladnak a kapcsolatok Chilében tárgyalt Kövér László

2015. május 24. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Haladnak a kapcsolatok
Chilében tárgyalt Kövér László

“Chile és Magyarország gazdasági kapcsolatai pozitív tendenciát mutatnak, Mexikó és Brazília után Chile a harmadik legfontosabb partnerünk a latin-amerikai térségben.”

Kövér László megbeszélést folytatott Jorge Insunza Gregorio de Las Herasszal, az elnöki hivatalt vezető miniszterrel, aki Magyarországot az Európai Unión belül egy olyan térség legdinamikusabban fejlődő tagjának nevezte, amellyel Chilének tovább kell bővítenie gazdasági kapcsolatait – tájékoztatta az MTI-t Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke szombaton.

A két ország kereskedelmi forgalma 2014-ben csaknem 63 százalékkal nőtt, és összesen 72 millió dollárt tett ki.

A találkozón Kövér László kifejtette, hogy az új magyar külpolitikának egyik fontos eleme a dél-amerikai gazdasági kapcsolatok további élénkítése. Hozzátette, ennek elősegítésére rendezik meg ősszel Budapesten a II. Magyarország-Latin-Amerika Fórumot, amelyre a chilei politikai, gazdasági, tudományos és oktatási élet szereplőit is meghívták.

Az Országgyűlés elnöke elmondta, hogy a felsőoktatási együttműködés ösztönzésére 15 ösztöndíjat ajánlott fel Magyarország chilei diákok számára.

A házelnök találkozott Gabriel Berczely Santiago de Chile-i tiszteletbeli konzullal, aki az aktuális chilei politikai és gazdasági folyamatokról nyújtott tájékoztatást.

Chilei látogatásának befejezéseként az Országgyűlés elnöke a Chilei-Magyar Kereskedelmi Kamara képviselőivel is tárgyalt a két ország közötti üzleti lehetőségekről.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 128 megnézve, 1 alkalommal mai nap |