< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Kitörli a kétharmados passzusokat a Fidesz több módosításból

| Mobile | RSS

Kitörli a kétharmados passzusokat a Fidesz több módosításból

2015. június 6. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Kitörli a kétharmados passzusokat a Fidesz több módosításból

Több törvénymódosítási javaslaton is úgy változtatna az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága, hogy azok a sarkalatos passzusok elhagyásával, egyszerű többséggel is elfogadhatók legyenek.

A kiemelt közlekedési beruházások gyorsítását célzó, az uniós megfeleltetést célzó nem peres eljárásról és igazságügyről szóló, valamint a pénzügyi közvetítőrendszer fejlesztésére irányuló törvénymódosítások is megszavazhatók lennének akár kizárólag a kormányoldal támogatásával.

Az uniós megfeleltetést célzó nem peres eljárásról szóló törvénymódosításból a sarkalatos passzusok törlése miatt kikerülnének a többi között a bírák jogállását, a legfőbb ügyész és az ügyészek jogállását, valamint az ügyészséget érintő módosítások egyes részei.

Tóth Bertalan MSZP-s képviselő szerint még maradt az előterjesztésben kétharmadot igénylő passzus, így azok egyszerű többséggel történő elfogadása elmondása szerint közjogi érvénytelenséget von majd maga után. Orbán Gábor, a nemzetgazdasági tárca államtitkára szerint a kifogásolt passzusok egyszerű többséggel is elfogadhatók.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 156 megnézve, 1 alkalommal mai nap |