< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Hungarista zászló a Jobbik Trianon-megemlékezésén

| Mobile | RSS

Hungarista zászló a Jobbik Trianon-megemlékezésén

2015. június 7. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Hungarista zászló a Jobbik Trianon-megemlékezésén

A magát hungaristának tartó Pax Hungarica Mozgalomnak az egykori Nyilaskeresztes Pártéra emlékeztető zászlója is feltűnt a Jobbik pénteken Tatabányán tartott Trianon-megemlékezésén.

A meghívó szerint az esemény fő szónoka Z. Kárpát Dániel, a Jobbik parlamenti képviselője volt. Olvasónk helyszíni felvételei szerint a megemlékezésen a Pax Hungarica Mozgalom zászlója volt látható. A zászló nem véletlenül hasonlít Szálasi Ferenc egykori Nyilaskeresztes Pártjának zászlajához.

A Pax Hungarica – a név jelentése: magyar béke – egy 2008. január 26-án alakult, nem bejegyzett, hungarista szervezet, amely Szálasi Ferenc hungarista ideológiáját vallja magáénak. A mozgalom hivatalos zászlaját vörös alapon, fehér háttérrel a mozgalom zöld, csúcsára állított négyzetben álló nagy ezüst H betűt formázó emblémája, ettől jobbra kilencszer vágott mező (öt vörös és négy fehér sáv) alkotja.

olvasónk felvétele a tatabányai jobbikos trianon-megemlékezésrőlOlvasónk felvétele a tatabányai jobbikos Trianon-megemlékezésről

Az öt vörös sáv a neohungaristák szerint a magyarság öt társadalmi csoportját (parasztság, munkásság, értelmiség, nők, gyermekek, fiatalok, illetve a „nemzetvédő fegyveres erők”) jelképezi, a négy fehér pedig a hungarista ideológia erkölcsi („kereszténység”), szellemi (nacionalizmus) és anyagi (szocializmus) alapjait, valamint a magyar nemzetet összefogó Pax Hungaricát jelképezi.

a neohungarista mozgalom zászlója a paxhungarica.org oldalonA neohungarista mozgalom zászlója a paxhungarica.org oldalon

A Szálasi Ferenc vezette Nyilaskeresztes Párt zászlója ettől annyiban különbözött, hogy a zászló bal oldalán a vörös alapon fehér háttérben zöld nyilaskereszt helyezkedett el és azon volt látható a fehér H betű.

atv.hu

forrás:atv.hu

Leave a Reply 215 megnézve, 1 alkalommal mai nap |