< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Újabb ember halt meg a halálos vírustól Koreában

| Mobile | RSS

Újabb ember halt meg a halálos vírustól Koreában

2015. június 8. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Újabb ember halt meg a halálos vírustól Koreában

Dél-Koreában már négyen haltak meg, Észak-Korában nincs is olyan szerkezet, amellyel kimutatható a betegség.

Már négy halálos áldozata van a MERS-járványnak Dél-Koreában, és öt új fertőzést is megerősítettek – jelentették be a hatóságok pénteken Szöulban. A negyedik áldozat egy 76 éves férfi. Csütörtökön hunyt el, a fertőzést már május 21-én kimutatták a szervezetében.

A járvány harmadik áldozata – akinek halálát csütörtökön jelentették be – egy 82 éves férfi volt. Eredetileg asztmával és tüdőgyulladással kezelték kórházban, a MERS-vírust az egészségügyi intézményben kapta el, miután közös betegszobában feküdt egy másik fertőzöttel – közölte a szöuli egészségügyi minisztérium.

Dél-Koreában több mint 2000 embert helyeztek karantén alá a vírus terjedése miatt, közülük 160-at kórházban tartanak felügyelet alatt. Több mint ezer iskolát és óvodát időlegesen bezártak a MERS-fertőzések felbukkanása miatt. A betegség május végén ütötte fel a fejét az országban, vélhetően egy Szaúd-Arábiában járt férfi hurcolta be.

Szöuli bejelentés szerint Dél-Korea tervezi, hogy Észak-Koreának is szállít olyan berendezéseket, amelyekkel kimutatható a betegség. Ezeket a két ország által közösen működtetett Keszong ipari parkban használnák. A különleges gazdasági övezetben ötvenháromezer észak-koreai munkás dolgozik főként dél-koreai cégeknél.

Phenjan kérésére Szöul három hőkamerát kölcsönözne, amelyekkel az ipari parkba érkező, illetve onnan távozó embereket lehet szűrni – mondta egy magát megnevezni nem akaró forrás. Hozzátette, a parkban működő dél-koreai cégek azt is fontolgatják, hogy szájmaszkkal látják el a munkásokat.

A MERS a betegség angol nevének (Middle East Respiratory Syndrome, Közel-keleti Légzőszervi Tünetegyüttes) kezdőbetűiből kapta rövidítését, a vírust 2012-ben azonosították először. Köhögéssel, lázzal, légzési nehézségekkel járó légúti megbetegedést okoz és vírusos tüdőgyulladást idézhet elő. A betegek halálozási aránya magas, több mint 40 százalékos, a kór ellen egyelőre nincs semmilyen gyógyítási mód: sem gyógyszer, sem más terápia, sem pedig védőoltás.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 119 megnézve, 1 alkalommal mai nap |