< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Letagadta a miniszter, hogy szervezetten figyelték a plakátokat

| Mobile | RSS

Letagadta a miniszter, hogy szervezetten figyelték a plakátokat

2015. június 9. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Letagadta a miniszter, hogy szervezetten figyelték a plakátokat

Dull Szabolcs

Nem volt operatív megfigyelés a bevándorlásos plakátoknál, állítja Balog Zoltán. Szerinte csak szóltak a járőröknek, hogy esetleges rongálásról írnak az internetes oldalak. Az MSZP-s Harangozó Tamás szerint akkor is érthetetlen, hogy miért a BRFK kiemelt ügyek főosztálya foglalkozik a plakátokkal.

A kormány bevándorlási plakátjairól, illetve annak leszaggatásáról többször is szó esett hétfőn a parlamentben. A legérdekesebb dolgokat akkor tudtuk meg, amikor Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese megkérdezte, hogy ki adott utasítást arra, hogy a rendőrség szervezetten figyelje a bevándorlásos plakátokat.

Mint azt megírtuk, alig kerültek ki a kormány plkatájai, máris sok helyen megrongálták, átfestették azokat. Több embert elő is állított a rendőrség. És kiderült egy rendőrségi jelentésből az is, hogy a BRFK kiemelt ügyek főosztálya civil ruhás rendőröket küldött a nemzeti konzultáció plakátjainak megfigyelésére.

Harangozó idézett is ebből a jelentésből, majd megkérdezte Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét, hogy

ki adott utasítást, hogy őrizzék ezeket a plakátokat, Habony Árpád, a belügyminiszter vagy a miniszterelnök?

Balog Zoltán (aki a távol lévő Orbán Viktor helyett válaszolt) azt mondta, hogya a baloldaliak “annyit beszéltek a diktatúráról, hogy elfelejtették, mi a demokrácia”. Arra utalt, hogy a parlament hozza a törvényeket, a rendőrség pedig betartatja. A miniszter szerint ha valaki megsérti a jogszabályokat, viselnie kell a következményeket. “A rongálás szabálysértésnek nincs köze a szabad véleménynyilvánításhoz”. Balog szerint az elkövetők el is ismerték a szabálysértést (ők egy kivételével az Együtt tagjai).

Balog ezek után kijelentette, hogy Harangozó állításaival ellentétben

nem került sor operatív megfigyelés elrendelésére.

A miniszter szerint csak arról van szó, hogy “a közterületi szolgálat elrendezése során a közrend fenntartása miatt” figyelmeztették az arra járőröző rendőröket, hogy figyeljenek erre is. Hiszen az internetes oldalakon szereplő hírekből és a pártok felhívásából sejteni lehetett, hogy rongálás készülődik.

 Harangozó válaszként felmutatta a jegyzőkönyvet, amely szerint a BRFK kiemelt ügyek főosztálya intézkedett, ami nem azt sejteti, hogy csak az arra járó rendőröket figyelmét hívták fel a dologra. Az MSZP-s politikus szerint ráadásul nagyobb horderejű ügyekkel kellene foglalkozni a kiemelt ügyek fősoztályának.

Harangozó szóba hozta, hogy Balog szájából hiteltelen a plakátrongálást szabálysértésnek nevezni, hiszen pár évvel ezelőtt a jelenlegi kormány vezetői és tagjai bontottak kordont a Kossuth téren.

Balog erre azt válaszolta, hogy ő nem bontott kordont, de az más eset, hiszen kiderült, hogy a szocialista kormány törvényellenesen állította fel. Arra nem reagált, hogy miért a kiemelt ügyek főosztálya foglalkozott a plakátrongálókkal.

forrás:index.hu

Leave a Reply 181 megnézve, 1 alkalommal mai nap |