< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Szíriai hackerek törték fel az amerikai haderő honlapját

| Mobile | RSS

Szíriai hackerek törték fel az amerikai haderő honlapját

2015. június 9. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Szíriai hackerek törték fel az amerikai haderő honlapját

Szíriai hackerek megtámadták az amerikai szárazföldi haderő honlapját, és különböző szövegeket jelentettek meg rajta. Az oldal működését később ideiglenesen felfüggesztették – közölte a hadsereg hétfőn.

A weblapot a damaszkuszi kormányhoz hű Szíriai Elektronikus Hadsereg (SEA) aktivistái törték fel. Malcolm Frost dandártábornok, az amerikai fegyveres erők egyik magas rangú vezetője elmondta, az oldal működését azért függesztették fel, hogy megakadályozzák a hadsereg adataihoz való hozzáférést.

A szíriai hackercsoport magára vállalta a kibertámadást. “A parancsnokaitok elismerik, hogy azokat képezik ki, akik ellen titeket küldenek meghalni” – írták a honlapon megjelentetett üzenetükben a hackerek.

A Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimjével rokonszenvező szervezet már többször követett el hasonló akciókat. A szíriai polgárháború 2011-es kezdete óta működő kalózcsoport akciói miatt kárt szenvedtek egyebek mellett az AP és az AFP hírügynökség, a BBC és a France 24 tévécsatorna, továbbá a The New York Times amerikai napilap, illetve a Financial Times és a The Guardian című londoni újságok honlapjai vagy közösségi oldalai.

MTI
forrás:atv.hu

Leave a Reply 141 megnézve, 1 alkalommal mai nap |