< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Botokkal támadt, gyújtogatott a debreceni menekülttábor mintegy száz lakója

| Mobile | RSS

Botokkal támadt, gyújtogatott a debreceni menekülttábor mintegy száz lakója

2015. június 29. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Botokkal támadt, gyújtogatott a debreceni menekülttábor mintegy száz lakója

Egy megtaposott Korán miatt tört ki zavargás hétfő délután a debreceni menekülteket befogadó állomáson. A rendőrségnek könnygázt is be kellett vetnie, hogy a rend helyre álljon– mondta Dobó Dénes, a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az M1 aktuális csatorna rendkívüli híradójában.
Az összetűzés, amelyben egyes információk szerint több százan vettek rész nem sokkal délután két óra után kezdődött. A rendőrség úgy tudja, a nézeteltérés oka az volt, hogy az egyik menedékkérő elvette a másik – egyes információk szerint a lapok között 200 eurót tartalmazó – Koránját, majd az egyik épületbe berohanva megtaposta azt.

A konfliktusba később több száz migráns is bekapcsolódott, majd többen kitörtek a táborból és a közeli buszfordulóban és a 471-es úton randalíroztak.

A police.hu azt írta, hogy a menedékkérők kukákat borogattak és gyújtottak fel, és több járművet is megrongáltak.
Illegális bevándorlás – Rendbontás a debreceni táborban

Könnygázzal oszlattak

A feldühödött tömeg megfékezésére több mint 150 rendőrt vezényeltek a helyszínre, akik könnygázt is bevetettek.

Dobó Dénes, , a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az M1 aktuális csatornának elmondta, hogy egy embert, aki megtaposta a Koránt előállítottak.

Egy könnyű sérült

A zavargások miatt a hivatalos beszámolók szerint egy embert kellett a mentőknek ellátnia. A Készenléti Rendőrség főtörzsőrmesterét szenvedett kisebb hámsérülést, amikor az egyik migráns kővel megdobta.

Korábban az MTI tudósítója környékbeliek beszámolóira támaszkodva azt írta, hogy mintegy százan támadtak autósokra. A táborlakók egy csoportja botokkal ütötte és megdobálta a leálló személyautókat és autóbuszokat. A debreceni kapitányság szóvivője ezt az információt nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

Dobó Dénes azt mondta: a táborban jelenleg nyugalom van, a rendőrség rendkívüli erőkkel van a helyszínen.

Lezárták a tábort

Az incidens miatt ideiglenesen lezárták a befogadóállomást. A táborlakók bemehetnek, de onnan csak alapos indokkal engednek ki bárkit is.

Este fél 7-kor megérkezett a táborba Rácz Róbert Hajdú-Bihar megyei kormánymegbízott és Papp László, Debrecen polgármestere. Ők egy rendőri vezető kíséretében bementek a befogadóállomásra.

A cikket folyamatosan frissítjük.
forrás:híradó.hju

Leave a Reply 585 megnézve, 2 alkalommal mai nap |