< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Cameron: a létében fenyegeti a Nyugatot az Iszlám Állam/// Cameron: qui menace l’Occident dans l’État islamique d’

| Mobile | RSS

Cameron: a létében fenyegeti a Nyugatot az Iszlám Állam/// Cameron: qui menace l’Occident dans l’État islamique d’

2015. június 30. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Tunéziai merénylet
Cameron: a létében fenyegeti a Nyugatot az Iszlám Állam

A brit miniszterelnök szerint ugyanúgy kell harcolni ellene, mint a kommunizmus ellen a hidegháború idején.

David Cameron a tunéziai merénylettel kapcsolatban a BBC rádiónak hétfőn kijelentette: nem is lenne szabad Iszlám Államként emlegetni ezt a szervezetet, mivel a csoport az iszlám vallás valamilyen eltorzított változatát próbálja érvényesíteni. Cameron szerint sok muszlim is elborzadva hallja, amikor a szervezetet Iszlám Államnak nevezik a híradásokban.

A brit kormányfő szerint valójában “mérgező ideológiájú halálszektáról” van szó, amely túl sok fiatal gondolkodásmódjára gyakorol befolyást Európában, Amerikában és Közel-Keleten egyaránt.

A dzsihadista milícia ezért jelent egzisztenciális fenyegetést a nyugati világra – tette hozzá.

Az Iszlám Állam elleni fellépés a jelenlegi nemzedék egészének küzdelme lesz, ebben a harcban minden rendelkezésre álló eszközt be kell vetni – mondta a brit miniszterelnök.

Cameron határozottan cáfolta azt a riporteri felvetést, hogy Nagy-Britannia részéről ez utóbbit nem lehet tapasztalni. A kormányfő kijelentette: a brit légierő az Egyesült Államok után a második legnagyobb kontingenssel vesz részt az Iszlám Állam elleni iraki légi hadműveletekben, és több légicsapást hajtott végre, mint a korábbi iraki konfliktusok idején.

Cameron szerint azonban a legfontosabb eleme ennek a harcnak “a szélsőségesség mérgező narratívájának” felszámolása, mert ez mérgezi meg sokak gondolkodásmódját.

Hozzátette: ugyanúgy, hogy ahogy a kommunizmus elleni küzdelem idején történt a hidegháború alatt, a Nyugatnak most is saját értékeit és narratíváját bevetve kell szembeszállnia ezúttal az Iszlám Állam által vallott ideológiával, miközben “természetesen nem szabad lebecsülni a katonai eszközök szerepét sem”.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy “egy rakéta meg tud ölni egy terroristát, de a jó kormányzás tud véget vetni a terrorizmusnak”. Ezért van szükség például arra, hogy az iraki kormány a kurdok, valamint a szunnita és a síita iszlám felekezetek érdekeit egyaránt képviselje.

Cameron szerint Szíriában ennél sokkal bonyolultabb a helyzet, mivel Bassár el-Aszad szíriai elnök az Iszlám Állam terjeszkedésének egyik oka a szunnitákkal szembeni brutális bánásmódja miatt.

forrás:ma.hu

Cameron: qui menace l’Occident dans l’État islamique d’

Selon le Premier ministre britannique pour lutter contre elle, ainsi que contre le communisme pendant la guerre froide.

David Cameron dans le cadre de l’assassinat de la radio tunisienne BBC lundi a décrété l’Etat islamique ne serait pas disponible comme le discours de cette organisation, en tant que groupe déformée version de l’islam essayer d’appliquer. Cameron a déclaré de nombreux musulmans aussi horrifiés d’entendre lorsque l’organisation a appelé l’Etat islamique d’nouvelles.

Selon le gouvernement britannique est en fait «toxique idéologie halálszektáról” est que trop d’influence sur la façon de penser en Europe, Amérique et Moyen-Orient ainsi des jeunes.

La milice djihadiste, donc, est une menace existentielle pour le monde occidental – at-il ajouté.

Action contre l’Etat islamique sera la génération actuelle dans son ensemble luttes, ce combat doit être déployé tous les moyens disponibles – a dit le Premier ministre britannique.

Cameron a nié fermement la suggestion du journaliste que la Grande-Bretagne ne fait pas partie de ce dernier peut être vécue. Le Premier ministre a déclaré que l’armée de l’air britannique, après les États-Unis est le deuxième plus grand contingent de participer aux opérations aériennes en Irak contre l’Etat islamique, et a effectué une frappe aérienne de plus que durant le précédent conflit en Irak.

Mais Cameron a déclaré l’élément le plus important de cette lutte, “le récit toxiques de l’extrémisme” liquidation parce qu’elle empoisonne votre façon de penser pour beaucoup.

Il a ajouté que bien que, au moment de la lutte contre le communisme était pendant la guerre froide, l’Occident ont maintenant leurs propres valeurs et narrative à être semées affronter cette fois tenu par l’idéologie Etat islamique, tandis que “certainement pas être sous-estimé, ni le rôle des moyens militaires”.

Il a souligné, toutefois, que “un missile peut tuer un terroriste, mais la bonne gouvernance peut mettre fin au terrorisme.” Il est donc nécessaire, par exemple, que le gouvernement irakien, deux Kurdes et les sunnites et les chiites dénominations intérêts islamiques.

Cameron dit que la situation en Syrie est plus compliqué, parce que, pour le traitement brutal du président syrien Bachar al-Assad de l’une des raisons de l’expansion de l’État islamique contre szunnitákkal.

Source: ma.hu

Leave a Reply 1685 megnézve, 1 alkalommal mai nap |