< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Offenzíva indult Palmüra visszafoglalására/// Offensive lancée à Palmyre visszafoglalására

| Mobile | RSS

Offenzíva indult Palmüra visszafoglalására/// Offensive lancée à Palmyre visszafoglalására

2015. július 10. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Offenzíva indult Palmüra visszafoglalására

Az áldozatok számáról nincsenek adatok

A szíriai hadsereg nagyszabású offenzívát indított az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet fegyveresei által nemrégiben lerohant Palmüra romváros visszafoglalására – jelentette egy ellenzéki csoport pénteken.

Szíriai katonai források arról számoltak be, hogy öt kilométerre sikerült megközelíteniük az ország keleti részében fekvő várost. Az állami televízió híradásában páncélosok és tüzérségi fegyverek voltak láthatók, amint bizonyos távoli célpontokat lőnek. “A hadsereg alakulatai koncentrált lövéseket adtak le a terroristák búvóhelyei ellen, és sokukat megölték” – közölték a fegyveres erők.
Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns szervezet szerint a hadsereg a hadjárat keretében fokozta az IÁ térségbeli állásai elleni légicsapásokat. A londoni székhelyű csoport azt közölte, hogy a térségben jelenleg is heves harcok zajlanak. Az áldozatok számáról egyelőre nincsenek információk.
“A rezsim erői bármelyik pillanatban behatolhatnak a városba, nincsenek tőle messze” – hangsúlyozta Rámi Abder-Rahmán, az OSDH igazgatója.

A libanoni pánarab al-Majadín televíziós csatorna biztonsági forrásokra hivatkozva arról tájékoztatott, hogy az offenzíva egészen addig folytatódni fog, amíg nem sikerül visszavenni az ellenőrzést Palmüra felett. A beszámolók szerint a kormányerők három irányból támadják a dzsihadistákat.

A szélsőséges iszlamista szervezet májusban kerítette hatalmába Tadmur városát (ókori nevén Palmürát), miután a kormányhadsereg ottani védelmi vonalai összeomlottak.
Az UNESCO világörökségi listáján szereplő, Tadmur szélén található ókori romváros a világ legismertebb történelmi helyszínei közé tartozik, és tartani lehet attól, hogy a radikális fegyveresek lerombolják, ahogy azt Irak jelentősebb régészeti helyszínével is tették.

Palmüra az ókori Szíria fontos városa volt egy oázisban, Damaszkusztól 240 kilométerrel északkeletre és az Eufrátesztől 200 kilométerrel nyugatra. A mediterrán térség és az ókori Kelet közötti kereskedelem fontos központjaként szolgált, a karavánok számára hosszú évszázadokon “a sivatag mátkája” volt.
A 2011-ben békés tüntetésekkel kezdődött, de azóta véres harcokba torkollt szíriai polgárháborúban az ENSZ adatai szerint mintegy 230 ezer ember halt meg.

forrás:magyar hírlap.hu

Offensive lancée à Palmyre visszafoglalására

Le nombre de victimes il n’y a pas de données

L’armée syrienne a lancé une offensive de grande envergure de plus a récemment publié l’organisation de l’Etat islamique (IA) des militants djihadistes visszafoglalására ruines de Palmyre – un groupe d’opposition a déclaré vendredi.

Des sources militaires syriens ont rapporté que cinq kilomètres réussi à venir à la ville dans la partie orientale du pays. État journaux télévisés rapports de chars et d’artillerie ont été considérées comme des cibles éloignées sont abattus. “Le corps d’armée concentre coups ont été tirés contre le repaire des terroristes tués et beaucoup d’entre eux” – dit les forces armées.
L’organisation de l’exil appelé syrienne des droits humains Observatoire (OSDH) dit que l’armée a intensifié les frappes aériennes contre les positions de la région IA dans le cadre de la campagne. Le groupe basé à Londres, a déclaré que de violents combats se déroulent actuellement dans la région. Le nombre de victimes est encore aucune information.
“Le régime forces pénètrent dans la ville à tout moment, ils ne sont pas loin de là”, – at-il souligné Rami Abder-Rahman, directeur de l’OSDH.

Se référant à la chaîne de télévision libanaise panarabe sources de sécurité Al-Majadín informés que l’offensive se poursuivra jusqu’à ce que, jusqu’à ce que nous prenons le contrôle de Palmyra. Il est rapporté que les forces gouvernementales ont attaqué de trois directions: les djihadistes.

L’organisation islamiste extrémiste mai englouti la ville de Tadmor (ancien nom Palmürát), après les lignes de défense de l’armée du gouvernement ont, il est effondré.
Situé sur le bord de l’ancienne ville en ruines des plus célèbres sites historiques de Tadmor monde dans la Liste du patrimoine mondial de l’UNESCO comprend, et on craint que les militants radicaux détruits, comme principal lieu archéologique de l’Irak a fait.

La ville antique de Palmyre en Syrie était une oasis importante, 240 km au nord-est de Damas et à 200 kilomètres à l’ouest de Eufrátesztől. Le commerce entre la Méditerranée et l’Orient ancien a servi comme un centre important de la caravane était pendant des siècles “mátkája le désert.”
En 2011, il a commencé par des manifestations pacifiques, mais a depuis dégénéré en batailles sanglantes guerre civile syrienne, selon les chiffres de l’ONU quelque 230 mille personnes sont mortes.

Source: hírlap.hu hongrois

Leave a Reply 144 megnézve, 1 alkalommal mai nap |