< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Radikális megoldásokra biztatja a baloldalt a Financial Times/// Radical solutions urge the Left to the Financial Times

| Mobile | RSS

Radikális megoldásokra biztatja a baloldalt a Financial Times/// Radical solutions urge the Left to the Financial Times

2015. július 30. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Radikális megoldásokra biztatja a baloldalt a Financial Times

Az európai baloldalnak radikálisan kell gondolkodnia, ha jobb jövőt akar magának. A baloldalra napjainkban mind a szélsőbal, mind a szélsőjobb felől erős nyomás nehezedik. Utóbbi azt jelenti, hogy pl. a Jobbik vagy a francia Nemzeti Front populista módon olyan, osztályalapú aggodalmakat fogalmaz meg, amik egykor a baloldal egyik motorjának számítottak – írja a londoni Financial Times.

Nyugaton a szociáldemokraták két út között választhatnak: az egyik, hogy felveszik a harcot a tengernyi szegénység, a kirekesztés, a nagy egyenlőtlenség, a háborúk ellen. A másik pedig az – ezen halad most a hatalmon lévő baloldal a franciáknál, az olaszoknál és a svédeknél –, hogy tartsuk irányban a kapitalizmust, de folytassunk civilizált küzdelmet a megtermelt haszon igazságosabb elosztására.

Vezetőik azonban vesztenek népszerűségükből, a tagság lázadozik. A kiábrándultak pedig a szélsőbalhoz, illetve szélsőjobbhoz állnak át. Ily módon sokkal határozottabb megközelítés kell olyan kérdésekben, mint a foglalkoztatás, az egészségügyi ellátás.

De idetartozik a terrorizmus is, amelynek leküzdéséhez a jelenleginél sokkal mélyebb nemzetközi együttműködés, illetve hazai oktatás szükséges. Továbbá a bevándorlás, ahol olyan politikát kellene kialakítani, ami egyszerre elfogadható a köz számára és közben azért megfelel a humanitárius normáknak.

A baloldal fő árama jelenleg túlságosan ragaszkodik a szocialista értékek és a piaci hatékonyság hamis kettősségéhez.

(Forrás: Szelestey Lajos)
forrás:168óra.hu

Radical solutions urge the Left to the Financial Times

The European left must think radically, if you want a better future. The left today are the extreme left and the extreme right hand under intense pressure. The latter means that eg. Jobbik or the French National Front as a populist, class-based concerns lays down that was once one of the left engines expected – writes the Financial Times of London.

In the West, the Social Democrats to choose between two paths: one is to take up the fight against a sea of ​​poverty, exclusion, high inequality, wars. The other is the – this is now moving to the left in power, the French, the Italians and Swedish case – to keep the direction of capitalism, but pursue a civilized fight for a fairer distribution of the generated profit.

Their leaders, however, lose popular since the membership to rebel. A disillusioned by the extreme left and extreme right are over. In this way, a much more determined approach should be on issues such as employment, health care.

But it includes terrorism, having overcome a much more deeper international cooperation and domestic training required. In addition to immigration, which should be developed a policy that is both acceptable to the public and when he meets humanitarian standards.

The left main circuit current is too stick to socialist values ​​and the false dichotomy of market efficiency.

(Source: Louis Szelestey)
Source: 168óra.hu

Leave a Reply 128 megnézve, 1 alkalommal mai nap |