< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: Közlemény

| Mobile | RSS

Közlemény

2015. augusztus 3. | hozzászólás | Katasztófavédelem

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Tisztelettel: Nagy-György Attila tű. alezredes

Szombaton és vasárnap közel egy. egy tucat tűzeset.

Az elmúlt hétvégén a tarlótüzek keletkezése adott munkát a megye tűzoltó egységeinek.

Pénteken a délelőtti órákban Szeged és Baks belterületén összehordott növényi hulladékok égtek. A tüzet a szegedi és a kisteleki egységek tűzoltói oltották el.

Szintén pénteken délelőtt a szegedi egységek avatkoztak be Szegeden a Kapisztrán utcában, ahol egy személygépkocsi az árokba hajtott, 1 fő megsérült.

Szombaton Makón, Deszken, Újszentivánon, Földeákon, Csanytelekén, Magyarcsanádon, Ópusztaszeren, valamint Szeged- Sziksóstó területén csaptak fel a lángok. Az említett helyeken mezőgazdasági hulladék, összehordott szemét, száraz fű és tarló égett.

Deszk, külterület közel 70 hektár területen száraz fű, avar, bozótos és erdő aljnövényzet égett. A lángok a kiskertekben lévő fából készült épületeket is veszélyeztették. A kiérkező szegedi, kisteleki, hódmezővásárhelyi egységek több órán keresztül küzdöttek a lángokkal. Személyi sérülés nem történt.

A késő esti órákban a 45. számú főút 31-es km szelvényben személygépkocsi árokba borult, A kiérkező szentesi tűzoltók a szükséges áramtalanítási munkálatokat elvéhezték.

A hétvége utolsó napján több alkalommal Makó külterületén száraz fű, avar, és szalma égett. A délelőtt folyamán, 100 hektáron tarló melletti nádasba kapott bele a tűz. Az oltást a szél is nehezítette. A lángok megfékezésében a makói egységeken túl a szegedi és a hódmezővásárhelyi tűzoltók vettek részt. Az oltás során személyi sérülés nem történt.

Száraz fű, bozótos terület égett Szegeden több ponton. Az Állomás utcában összehordott szemét égett, a keletkezett lángok egy melléképület falába is belekaptak.

Az esti órákban Nagytőke, Bocskai utcában melléképület égett. A tüzet a szentesi és a kunszentmártoni tűzoltó egységek közös erővel megfékezték.

Csongrád, Ifjúsági tér 14. 1 személygépkocsi 2 parkoló autónak ütközött 2 személy könnyű sérülés szenvedett. A kiérkező csongrádi tűzoltók a gépjármű áramtalanítósát elvégezték.

Molnár Krisztina

tűzoltó főhadnagy

megyei katasztrófavédelmi szóvivő

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Leave a Reply 1970 megnézve, 2 alkalommal mai nap |