< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: Sajtóközlemémy

| Mobile | RSS

Sajtóközlemémy

2015. augusztus 7. | hozzászólás | Katasztófavédelem

Üdvözlettel: Nagy-György Attila tű alezredes, ügyeletvezető

Melléképület égett

Tűzesetek, leszakadt faágak, szalagkorlátnak ütközött kamion, valamint állatmentések adtak feladatot a szolgálatban lévő tűzoltó- és önkéntes egységeknek.

A nap első felében Földeák, külterületen 1,5 ha tarló, renden lévő szalma égett. A keletkezett tüzet a makói tűzoltók a Földeáki Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjaival közösen oltották el.

Délután felgyorsultak az események. Nem sokkal fél négy előtt Csanádpalota külterületén az M43-as autópálya 51+770 km szelvényben Nagylak irányába kamion szalagkorlátnak ütközött. A kiérkezett egységek a szükséges áramtalanítást elvégezték, valamint közreműködtek a műszaki mentésben. A balesetben a gépkocsi vezetője könnyű sérülést szenvedett, őt a mentősök ellátták.

Csongrád, Hegyi Antal u. 25. szám alatt 20 m2-es melléképület teljes terjedelmében égett. A Csongrádról és Szentesről érkezett tűzoltók a lángokat megfékezték, 2 fő könnyű sérültet az Országos Mentőszolgálat szakemberei elláttak.

A szegedi egységek Szeged-Szőreg, Újvilág u. 54. szám alatt avatkoztak be, ahol 2 m2-es területen fa hulladékot égettek.

Szintén a szegedi tűzoltók távolították el azt a nagyméretű faágat, ami Szeged, Hullám u. 8-10 szám előtt egy parkoló autóra hasadt.

A kora esti órákban állatmentéshez kértek segítséget.. Szentes-Kajánújfalu, Újosztás tanya 2. sz. 200 kg-os sertés vízóra aknába esett. A nagytestű állatot a szentesi tűzoltók mentették ki az aknából.

Molnár Krisztina

tűzoltó főhadnagy

megyei katasztrófavédelmi szóvivő

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Leave a Reply 1808 megnézve, 1 alkalommal mai nap |