< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Francia turisták haltak meg egy amerikai sivatagban a nagy hőség miatt

| Mobile | RSS

Francia turisták haltak meg egy amerikai sivatagban a nagy hőség miatt

2015. augusztus 9. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Francia turisták haltak meg egy amerikai sivatagban a nagy hőség miatt

Egy francia házaspár meghalt, amikor a nagy hőségben az Egyesült Államok délnyugati részén fekvő Új-Mexikó szövetségi államban túráztak a sivatagban, egyedül a kisfiuk maradt életben – jelentette szombaton az AFP hírügynökség.

A 42 éves David Steiner és az 51 éves Ornella Steiner, akik egy Reims közeli burgundiai községben laktak, a White Sands nemzeti parkban sétáltak kedd délután, amikor feltehetően a hőség miatt életüket vesztették – közölte David Hunter Otero megyei nyomozó, aki szerint a turisták alulbecsülhették a veszélyt.

A parkőrök rutin őrjáratuk során találták meg az anya holttestét. A fényképezőgép memóriájának átvizsgálása során tudták meg, hogy családjával együtt tartózkodott a nemzeti parkban – mondta el a rendőrtiszt. A hatóságok a nyomokat követve találták meg az apa holttestét és a kilencéves kisfiút. A kisfiú kiszáradt, de eszméleténél volt, kórházba vitték.

A család az Egyesült Államokban tett körutazást.

A történtek idején 38 Celsius-fokos volt a hőmérséklet a sivatagban egy helyi lap szerint.

MTI

forrás:atv.hu

Leave a Reply 78 megnézve, 1 alkalommal mai nap |