< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: 2,6 milliárd dollárt szán Brüsszel a menekültválságra

| Mobile | RSS

2,6 milliárd dollárt szán Brüsszel a menekültválságra

2015. augusztus 10. | hozzászólás | Fecsegő hírek

2,6 milliárd dollárt szán Brüsszel a menekültválságra

Ma döntött az Európai Bizottság a 2,4 milliárd eurós összegről, melyet hat év alatt osztanak szét olyan országok között, amelyekre – mint például Görögországra és Olaszországra is – az
elmúlt időszakban különösen nagy terheket rótt az odaérkező bevándorlók tömege.

Olaszországnak ítélték meg a legnagyobb öszeget: közel 560 millió eurót, míg Görögországnak 473 millió euro jut. Idén migránsok ezrei érkeztek a Közel-Keletről és Afrikából Európába.
Calais-ban a múlt hónapban több bevándorló is az életét vesztette, miközben megkísérelt Franciaországból az Egyesült Királyságba jutni a La Manche csatorna alatti vasúti alagúton keresztül. A keretből, melyről ma döntöttek, a menekültügyben érintett brit és francia hatóságok is kapnak majd.

A mai döntéssel Magyarország 61,5 millió eurót kapott a 202-ig tartó időszakra a Belső Biztonsági Alapból támogatott nemzeti programjára.

Az Európai Bizottság ma elfogadott 23 többéves nemzeti programja a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap (AMIF) és a Belső Biztonsági Alap (ISF) keretből valósul majd meg.

Magyarország Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alapból támogatott nemzeti programját már 2015 márciusában fogadták el, 24 millió euró értékben.

Vízumügyekben a magyar program a Vízuminformációs Rendszer informatikai fejlesztésére, valamint a konzulátusok átépítése és felújítása mellett az egyre növekvő számú vízumkérelem feldolgozását elősegítő konzulátusi kapacitás bővítésére összpontosít.

(Forrás: Reuters, Európai Bizottság)

forrás:168óra,hu

Leave a Reply 134 megnézve, 1 alkalommal mai nap |