< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Pintér Sándor szétoszt 3 és félmilliárd forintot

| Mobile | RSS

Pintér Sándor szétoszt 3 és félmilliárd forintot

2015. augusztus 10. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Pintér Sándor szétoszt 3 és félmilliárd forintot

Három és félmilliárd forint fejlesztési forrás felosztásáról döntött Pintér Sándor belügyminiszter, az összeget 207 önkormányzat fordíthatja a feladatellátásával kapcsolatos beruházásokra.

A kormányzati portálon hétfőn megjelent összesítés szerint a kötelező önkormányzati feladatot ellátó intézmények fejlesztésére, felújítására 2 milliárd forintos előirányzat volt, és egy település legfeljebb 30 millió forintot igényelhetett.

Az önkormányzatok bölcsődei, óvodai fejlesztésekre, az egészségügyi alapellátást szolgáló – például háziorvosi, gyermekorvosi – épületek felújítására, önkormányzati hivatalok megújítására pályáztak.

Egymilliárd forint értékben lehetett pályázni belterületi utak, járdák, hidak felújítására; egy település legfeljebb 15 millió forintot kérhetett. Ezeken felül további félmilliárd forint pályázati forrás volt óvodai, iskolai és utánpótlás sporthoz kötődő infrastruktúra-fejlesztésre, felújításra vagy új létesítmény létrehozására. Itt egy önkormányzat legfeljebb 20 millió forintot kaphatott.

A június 9-i határidőre 2563 önkormányzat rögzítette pályázatát az erre szolgáló információs rendszerben, majd kincstári felülvizsgálat után 2515-öt továbbítottak a Belügyminisztériumhoz. A települések összesen több mint 55,3 milliárd forint támogatást igényeltek.

A miniszteri bírálat során előnyt élveztek egyebek mellett a fenntartási költségek csökkentését célzó fejlesztések, sportfejlesztések esetében pedig például azok, amelyek után a létesítmény több sportágra lesz alkalmas vagy bővíti a fogyatékkal élők sportolási lehetőségeit.

Huszonöt pályázatot tartalmi vagy formai hiba miatt elutasított a belügyminiszter, a forráshiány miatt nem támogatott 2283 önkormányzat kérelme pedig tartaléklistára került. A 207 támogatott önkormányzat átlagosan 17 millió forint fejlesztési forráshoz jut.

forrás:index.hu

Leave a Reply 176 megnézve, 1 alkalommal mai nap |