< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Die Presse: Mindenki piréz Orbanisztánban/// Die Presse: Tout le monde PIREZ Orbanisztánban

| Mobile | RSS

Die Presse: Mindenki piréz Orbanisztánban/// Die Presse: Tout le monde PIREZ Orbanisztánban

2015. augusztus 30. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Die Presse: Mindenki piréz Orbanisztánban

A Die Presse szerint a szocializmus árnyaival is összefügg, hogy Kelet-Európa fél a menedékkérőktől, és hogy ilyen tömeges az ellenállás a befogadásukkal szemben. A nem létező pirézek a bizonyíték arra, hogy az elutasításhoz még igazi menekültek sem szükségesek. De az arabokról még kevésbé akarnak hallani, pedig azokból legfeljebb mutatóban van egy-kettő a térségben.

Pedig Magyarországot leszámítva azt sem mondhatni, hogy a bevándorlók elözönlötték volna a régiót. A kvóta ügyében az egykori Vasfüggöny mentén fut az választóvonal Európa két fele között.

Az okokról Kovács Zoltán szóvivő úgy nyilatkozott, hogy nálunk az emberek nem rasszisták, csak éppen a kommunizmus évtizedei alatt nem szereztek napi tapasztalatokat a multikulturalizmusról, ami egyébként szerinte nyugaton kudarcot vallott.

Az ismeretlentől való félelmet ugyanakkor csak gerjeszti a bulvársajtó. Nincs vita a bevándorlás előnyeiről és hátrányairól, ezért a lakosság bizonytalannak érzi magát – mondja Barlai Melani politológus. Így azután az agitátorok könnyen terroristának állíthatják be a menekülőket, agresszivitással vádolhatják meg azokat. A szakértő hozzáteszi, hogy ráadásul ezek az emberek külsőleg hasonlítanak a romákhoz, akiket nálunk szabályszerű gyűlölet övez.

További tényező, hogy a válságot is alárendelték a belpolitika elsődlegességének. Az elvesztett pótválasztás és a hatalmas korrupció kikezdte Orbán népszerűségét. Ekkor jött a nemzeti konzultáció és a plakátkampány, most pedig emelkedik a kerítés, éspedig abban az országban, amely 26 éve elsőként bontotta le a Vasfüggönyt.

Nem szabad megfeledkezni továbbá a nemzeti kártyáról sem. Hogy az emberek tartanak az menekültektől, az összefonódik azzal, hogy főleg a magyaroknál és a lengyeleknél évszázados külső elnyomás határozta meg a hazafiságot.

Barlai szerint nálunk a nemzeti-konzervatív felhívásokkal lehet mozgósítani a tömegeket. Az ellenérvek nem hatnak, hiába hivatkozik bárki az 56-os magyarok kinti fogadtatására, vagy arra, hogy idehaza az elvándorlás miatt bizonyos szakmák elnéptelenednek. Mindehhez hozzájön viszont a félelem, hogy a jövevények kizsákmányolják az amúgy is gyenge szociális rendszert.

Krekó Péter szerint a kelet-európaiak az unió másodosztályú polgárainak érzik magukat. És most az az érzésük, hogy a migránsok elárasztják az országukat, pedig azok továbbmennek, ám a vitákban ez is elsikkad.

(Forrás: Szelestey Lajos)

forrás:168óra.hu

Die Presse: Tout le monde PIREZ Orbanisztánban

Selon Die Presse dans l’ombre du socialisme est également lié à l’Europe orientale, la moitié des demandeurs d’asile, et que cette résistance massive contre le befogadásukkal. Le inexistante pirézek la preuve que le rejet est encore un vrais réfugiés, ni nécessaire. Mais les Arabes veulent entendre encore moins, l’indice est à eux un ou deux de la région.

Mais en dehors de la Hongrie, ni ne pouvait dire que les immigrés ont inondé la région. En ce qui concerne le quota longe l’ancienne ligne de démarcation rideau de fer entre les deux moitiés de l’Europe.

Le porte-parole de raisons Zoltán Kovács a déclaré que nos gens ne sont pas racistes, mais ne sont pas acquis au cours des décennies de communisme expérience quotidienne multiculturalisme, qui, incidemment, il pense que l’Occident a échoué.

Toutefois, seule la peur de l’inconnu excite la presse tabloïd. Aucune discussion sur les avantages et les inconvénients de l’immigration, de sorte que la population un sentiment d’insécurité – Barlai Melani dit le politologue. Ainsi, après les agitateurs peuvent être configurés facilement que les terroristes fuyant, l’agressivité peut les blâmer. L’expert ajoute que, en plus de ceux-ci même à l’extérieur de la population rom qui entouraient notre haine régulière.

Un autre facteur est que la crise est subordonnée à la primauté de la politique intérieure. La perte des eaux de ruissellement et de corruption massive a érodé la popularité de M. Orban. Puis vint la consultation nationale et une campagne d’affichage et maintenant la hausse de la clôture, à savoir, dans le pays qui a éclaté le rideau de fer il ya 26 ans.

Il ne devrait pas être plus de la carte nationale. Pour garder les gens ont fui de la entrelacés que particulier les Hongrois et les Polonais siècles d’oppression extérieure définis patriotisme.

Barlai selon notre national-conservateur avec des appels pour mobiliser les masses. Les inconvénients ne peut pas, en dépit de toute référence aux 56 Hongrois extérieur de la réception, ou le fait que à la maison en raison de la migration de certaines professions dépeuplées. Les deux Ajouté à cela, cependant, craignent que les nouveaux arrivants exploitent le système social déjà faible.

Peter Kreko selon le syndicat des citoyens de deuxième classe de Europe de l’Est se sentent. Et maintenant, ils ont le sentiment que les migrants ont inondé leurs terres, et ils vont plus loin, mais il obtient aussi perdu dans les discussions.

(Source: Louis Szelestey)

Source: 168óra.hu

Leave a Reply 2565 megnézve, 1 alkalommal mai nap |