< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Durva jóslat jött a menekültekről az USA-ból

| Mobile | RSS

Durva jóslat jött a menekültekről az USA-ból

2015. szeptember 4. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Durva jóslat jött a menekültekről az USA-ból

Naponta 42 ezer család menekül el az otthonából a világon, amelynek hosszú, évtizedekre szóló hatásai lehetnek – mondta az ABC amerikai tévécsatornának Martin Dempsey tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke. Szerinte a jövő vezetőinek is fel kell készülniük arra, hogy ez a generációs problémával legalább 20 évig még szembe kell nézniük.

Húsz évig is tarthat még a menekültprobléma, főként a családok migrációja miatt, amelyre generációs problémaként kell tekinteni – közölte Martin Dempsey amerikai tábornok az ABC-nek adott interjújában.

Arról beszélt, hogy az ENSZ adatai szerint jelenleg is 20 millió menekültet tartanak nyilván, naponta pedig 42 ezer család kényszerül elhagyni az otthonát.

Dempsey azzal kapcsolatban beszélt a családokról, hogy a hároméves szíriai migráns gyerek török partoknál megtalált holttestéről készült tragikus fotó bejárta a világot.

Szerinte egyébként a fotó felhívta a világ figyelmét a Szíriából Európába tartó migrációs hullámra, és az 1995-ös szarajevói támadásról készült felvételekhez hasonló hatást válthat ki az emberekben.

Arról is beszélt, hogy az USA és a NATO katonai vezetői egyre inkább valódi válságként tekintenek a kialakult európai menekülthelyzetre, amely a legfontosabb téma volt a katonai vezetők utóbbi hónapok során lezajlott találkozóin.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 219 megnézve, 1 alkalommal mai nap |