< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Odaszólt Orbánnak az osztrák kancellár is/// Orbán a déclaré au chancelier autrichien

| Mobile | RSS

Odaszólt Orbánnak az osztrák kancellár is/// Orbán a déclaré au chancelier autrichien

2015. szeptember 5. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Odaszólt Orbánnak az osztrák kancellár is

Magyarországnak ki kellene állnia az uniós kvóta és a közös határvédelem mellett – olvasható az osztrák kancellári hivatal közleményében, amelyet azután adtak ki pénteken, hogy Werner Faymann kancellár találkozott a bécsi magyar nagykövettel.

Perényi Jánost a menekülthelyzet miatti diplomáciai feszültségek miatt kérette be az osztrák kormányfő.

A menekültjog olyan emberséges bánásmódot ír elő, amelyet minden európai országnak be kell tartania – olvasható a Werner Faymann által kiadott közleményben.

Magyarország köteles regisztrálnia a migránsokat, egyúttal ki kellene állnia a közös kötelező kvótáért, hiszen ez lenne az alapja egy ellenőrzött menekülteljárásnak és egy európai szintű igazságos elosztásnak – fogalmazott a közlemény.

A nagykövetség sajtóosztálya az MTI-t arról tájékoztatta: Perényi János az osztrák kancellárral lezajlott találkozón hangsúlyozta, hogy Magyarország minden területen az uniós jogszabályokat betartva jár el. Aláhúzta, hogy Magyarország számára is kiemelten fontos az unió külső határainak védelme, a határzár is ezt a célt szolgálja. A nagykövet szerint ez az elsődleges feladat, vagyis amennyiben sikerül megállítani a menekültáradatot, akkor lehet minden további szempontról és részletről beszélni.

A magyar nagykövet a kancellárral való találkozón hangsúlyozta: Magyarország minden tőle telhetőt megtesz a menekültek megfelelő ellátása érdekében.

Werner Faymann az Oberösterreichischen Nachrichten című osztrák napilap szombaton megjelenő interjújában bírálja a magyar miniszterelnököt. “Orbán Viktor egészen biztosan nem tartozik ahhoz az Európához, amely a közös megoldáson fáradozik” – fogalmazott Faymann, aki szerint a magyar miniszterelnök szívesen játssza az “erős ember”szerepét, azonban – mint fogalmazott – az “erős embertől” most európai megoldást várnak.

A kancellár közölte: az alkancellárral közösen keresi a lehetőséget arra, hogy megbeszélést folytathassanak Orbán Viktorral.

forrás:propeller.hu

Orbán a déclaré au chancelier autrichien

La Hongrie devrait être dans les quotas de l’UE et la protection de la frontière commune en plus d’une lecture – Bureau de presse du chancelier autrichien, qui a été publié le vendredi que le chancelier Werner Faymann a rencontré l’ambassadeur de Hongrie à Vienne.

Janos Perényi en raison des tensions diplomatiques causées par la situation des réfugiés est convoqué au gouvernement autrichien.

Le droit des réfugiés prévoit un traitement humain, qui doit être respecté par tous les pays européens – lire l’avis émis par Werner Faymann.

Hongrie est tenu d’enregistrer les migrants, devrait également être kvótáért liaison au bien commun, car ce serait la base d’une procédure d’asile et vérifié une distribution en Europe juste – dit l’avis.

Le bureau de presse a informé l’ambassade MTI: János Perényi chancelier autrichien a eu lieu à la réunion a souligné que la Hongrie dans tous les domaines du droit de l’UE doit agir en conformité. Il a souligné que la protection est particulièrement importante dans les frontières extérieures de l’UE, la fermeture des frontières peut y arriver pour la Hongrie. Selon l’ambassadeur, cela est la tâche principale, qui est, si elles réussissent à arrêter le flot des réfugiés, il peut être tout autre point de vue et parler des détails.

L’ambassadeur de Hongrie à la réunion avec la chancelière a souligné que la Hongrie fera tout son possible pour prendre bien soin des réfugiés.

Werner Faymann, l’entrevue de journal autrichien publié samedi Oberösterreichischen Nachrichten critique le Premier ministre hongrois. “Viktor Orban certainement ne fait pas partie de l’Europe, qui travaille à une solution commune,” – dit M. Faymann, qui, selon le Premier ministre hongrois désireux de jouer le rôle de «homme fort», mais – comme l’a dit – «l’homme fort» est maintenant est prévu une solution européenne.

Le chancelier a déclaré que le alkancellárral ensemble à la recherche de la possibilité d’engager des pourparlers avec Viktor Orban.

Source: propeller.hu

Leave a Reply 341 megnézve, 1 alkalommal mai nap |