| Mobile | RSS

Dr Regényi Jakab főorvos Úr 70 éves lett…II. rész

dr.Regényi Jakab 003dr.Regényi Jakab 001dr.Regényi Jakab 002

Dr Regényi Jakab főorvos Úr 70 éves lett…II. rész

Ígéretemhez híven felkerestem a főorvos urat, hogy folytassuk a riportot a rendelőjében. Szerénysége már gyermeki, ám ilyen nagy szakmai tudású embereknél ez természetes. Imádja a betegeit s fordítva is igaz. Szegeden a II. kórház Belgyógyászati osztályának volt a főorvosa. Onnan ment nyugdíjba. Mi, a betegei követtük a szeretett orvosunkat. Jelenleg a Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft – nél dolgozik háziorvosként, valamint ellátja a körzetében a cukorbetegségben szenvedő betegeit is. Őt érdekli a betegeinek a véleménye. Ez a mai rohanó világban egyedülálló…
A betegei imádják, szeretik a lelkiismeretes munkájáért. Mindenkihez van egy-két kedves szava. Elbeszélget a betegeivel, türelmesen meghallgatja a “bánataikat”, az általuk felállított diagnózist.
Az utcán, a rendelőintézetben érkező-várakozó betegeket kérdezgettem a mi főorvos urunkról…
Marika néninek könnybe lábad a szeme, s sírva mondta: – a világ legjobb orvosa, s képzelje el, neki köszönhetem, hogy meghosszabbította szegény férjem életét. Az Isten áldja meg minden lépését.
-Terike néni megsimogatta a hátam s könnyes szemmel közölte én minden hová követem az orvosomat. Ő gyógyított meg, s az óta tudok járni.
-Feri bácsi keményen a szemembe nézett s reszkető kezekkel a jobbost nyújtott. Ha Ő nem lenne, én sem lennék.
Egy kisebb csoport alakult ki körülöttem, s mindenki hálát adott Istennek, hogy az utukba adta ezt az arany főorvos urat!
-Tiszteletem Főorvos Úr
Üdvözlöm szerkesztő Úr! Mi járatban..s csibészen mosolygott
-Talán elfelejtette?
-Nem kellene…mondta szerényen.
-Főorvos Úr. amit megígértem, azt teljesítem.

-Van- e változás azóta az életében?

Igen. – mosolygott az én öreg barátom. 5 unokám van a lányomtól! – mondta büszkén s közben kihúzta magát. A legfiatalabb egy éves a legidősebb tizennégy éves.

-Rendszeresen látja az unokáit?
Természetesen. Imádom őket. Nevetve közölte;- menedzselem az unokáimat! Szabó -Csenge Éva 12 éves unokámat beválasztották a jövő reménységei közé az úszószövetségbe…amit Gyárfás Tamás neve fémjelez.
4X200 gyorsváltóban Bálint országos bajnok lett.Láttam, a szeme csillogott, s a boldogsághormonok menetelésének egyik kicsi-huszárja lecsorgott az arcán..
Csengele is országos bajnok!

– Mióta úsznak a gyerekek?

A fiú hét éve a lány 5 éve úszik rendszeresen. a Szegedi Úszó Egyesület tagjai! Bálint Berlinben nemzetközi versenyt nyert, valamint a Hódmezővásárhelyen rendezett nemzetközi úszóverseny győztese lett!

-Boldogok a nejével az unokáira?

– Kimondhatatlanul. Az unokáinkkal rendszeresen találkozunk.. az életünk értelme, fénye. Az óvodából én hozom -viszem a legkisebbet, mivel a nejem a 96 éves édesanyját ápolja!

– Mi a hobbija?

Kertészkedés, túrázás, kerékpározás. Sok időt fordítunk nejemmel erre az egészségtréningre. Most nyáron a Bivaly rezervátumba kerekeztünk el. továbbá a Passau- Bécs közötti távot a – 480 km- baráti társasággal tettük meg. A Balatont körbe kerekeztük a nejemmel közösen. /240km/
Ezt a távot hat nap alatt teljesítettük! Természetesen minden este ágyikóban aludtunk.

-Mióta kerékpároznak?

5 éves korom óta biciklizem. Az apám nagykerekű biciklijével tanultam meg s váz-alatt. Gigantikusan büszke vagyok az én drága feleségemre, hogy a Szent Jakab zarándok utat Santiago de kompos tella – 840 km/ legyalogólta!!

Sajnos szívinfarktust kaptam, s úgy pihentem ki a felépülésemet, hogy elmentem a Mátrába kerékpározni!

Hatvan éves korom óta nyugdíjas vagyok. /2004/
Heti 14 órát a rendelőmben töltöm s intézem a betegeimnek a sorsát,,,

Köszönöm a beszélgetést

2015, szeptember 9 -oil-

Leave a Reply 5122 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: ,