< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Balog: Titokban adtunk állampolgárságot ezer keleti keresztény családnak

| Mobile | RSS

Balog: Titokban adtunk állampolgárságot ezer keleti keresztény családnak

2015. szeptember 9. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Balog: Titokban adtunk állampolgárságot ezer keleti keresztény családnak

Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter Párizsban azzal védte a kormány menekültügyi álláspontját, hogy azt mondta, Magyarország 2013-2014-ben ezer keleti keresztény családot befogadott Irakból és Egyiptomból, a nyilvánosság kizárásával, és a magyar állampolgárság megadásával. Ezen kívül megismetélte Orbán Viktor szavait, miszerint ne jöjjenek ide menekültek.

Magyarország 2013-2014-ben ezer keleti keresztény családot befogadott Irakból és Egyiptomból, a nyilvánosság kizárásával, biztonságos módon és a magyar állampolgárság megadásával, azzal a lehetőséggel, hogy bármikor visszatérhetnek az eredeti lakhelyükre – mondta Balog Zoltán, az Emmi vezetője Párizsban, a Közel-Keleten üldözött kisebbségek megsegítése érdekében 56 ország és 11 nemzetközi szervezet részvételével rendezett konferencián. A családokat a helyi keresztény vezetők igazolásai alapján fogadta be a kormány, állítja Balog, hozzátéve, hogy olyan üldözött emberekről van szó, akiknek ténylegesen el kellett menekülniük.

Balog arról beszélt a konferencián, hogy sokan a magyar határzár építését embertelen tettként akarják feltüntetni, pedig szavai szerint “nem az embertelenség és az emberségesség között van a küzdelem, hanem azok között, akik tudják, hogy mit akarnak és azok között, akik tanácstalanok”. A miniszter szerint ez utóbbi táborba tartozik az európai vezetők nagy része, akik nem tudják, hogy milyen üzenetet képviseljenek a migránsok felé, s “káoszt teremtenek azzal, hogy egyszerre mondják, hogy gyertek is, meg nem is”.

Fotó: MTI / Soós Lajos

“Mi egyértelműen azt mondjuk, hogy ne gyertek, mert ennek így nincs értelme, és abban kell segíteni, hogy ott tudjanak maradni (a migránsok), ahol vannak, valamint világos különbséget kell tenni a gazdasági bevándorlók és azok között a menekültek között, akiknek eddig is segítettünk és ezután is segíteni fogunk” – mondta a miniszter. “De azt nem tudjuk elfogadni, hogy mások kényszerítsenek illegálisan bennünket arra, hogy az országunkat menekülttáborrá változtassuk, és szerintünk ez Európának is egy komoly veszélyt jelent” – fűzte hozzá.

Laurent Fabius francia külügyminiszter egy 25 millió eurós felajánlást tett a konferencián Franciaország nevében egy alap létrehozására, amelyből a visszatelepülőket támogatják, iskolákat építenek, helyreállítják a lakóházakat.

Balog Zoltán szerint erősíteni kell a tájékoztatást, és fel kell lépni az embercsempészet ellen is azért, hogy a középosztálybeli emberek ne pazarolják el a vagyonukat arra, hogy “a semmibe idehozzák őket Európába”. Az ENSZ Biztonsági Tanácsának márciusi ülésén született döntés a konferencia összehívásáról, amelyet egy újabb követ 2016 elején Spanyolországban.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 157 megnézve, 1 alkalommal mai nap |