< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Mi történhetett? Magyarok az áldozatok a marseille-i gépfegyveres leszámolásban

| Mobile | RSS

Mi történhetett? Magyarok az áldozatok a marseille-i gépfegyveres leszámolásban

2015. szeptember 14. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Mi történhetett?
Magyarok az áldozatok a marseille-i gépfegyveres leszámolásban

Apát és fiát is lelőtték vasárnap fényes nappal a dél-franciaországi város egyik kávézójának teraszán. A fiatalember a helyszínen meghalt, az apja életveszélyes állapotban került kórházba. A történet ráadásul egyre kuszább.

Fegyveres leszámolás történt Marseille-ben vasárnap délelőtt a belvárosban található O’Stop bárban. A francia híradások szerint egy összeszólalkozást követően nyitottak tüzet egy autóból a csoportra a kávézó bejáratánál. A két támadó feltehetően gépkarabéllyal adott le sorozatlövést a teraszon tartózkodó társaságra. Az akció során összesen hatan sérültek meg, egyikük, egy magyar fiatal életét vesztette a helyszínen. Édesapját életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Az álarcos fegyveresek a támadást követően elmenekültek a helyszínről, autójukat kiégve találták meg a rendőrök. A francia nyomozók nagy erőkkel keresik őket.

Az mno.hu levelet kapott az eset kapcsán, a lap értesülései szerint az áldozat, T. László és családja a Békés megyei Békésen él, a fiú látogatóba ment édesapjához Marseille-be még a nyár elején. Az apa, aki korábban az idegenlégióban szolgált, az O’Stop portásaként dolgozott. A lövöldözésről megjelent beszámolók testőrként emlegetik T. Lászlót, az mno.hu informátora viszont nem tud arról, hogy lett volna munkája a fiatalembernek Franciaországban. Békésen sofőrként dolgozott, szabadidejében pedig amatőr szinten kézilabdázott. A környéken kedves, mosolygós srácként ismerték, és senki sem tud arról, hogy korábban lett volna dolga a rendőrséggel.

A sérültek között a magyar édesapán kívül szerb és francia nemzetiségűek is vannak, és az is lehet, hogy nem egy, hanem két halottja is van a leszámolásnak. A párizsi magyar konzulátus ügyeletén vasárnap este még nem tudták megerősíteni a lapnak, hogy magyar áldozata lenne a lövöldözésnek, de a Facebookon T. László ismerősei sorra fejezik ki részvétüket a családnak a tragédia nyomán.

A lövöldözésnek több tucat szemtanúja volt, Marseille-ben rendszeresek a fegyveres leszámolások, bandák közti összetűzések.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 219 megnézve, 1 alkalommal mai nap |