< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Arab hírforrás szerint Kína hadihajót küldött Szíriába

| Mobile | RSS

Arab hírforrás szerint Kína hadihajót küldött Szíriába

2015. szeptember 26. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Arab hírforrás szerint Kína hadihajót küldött Szíriába

A hírforrás állítása szerint kínai csapatok és katonai repülőgépek is érkeznek hat héten belül Szíriába.

Az Al-Masdar Al-‘Arabi arab forrás (1) azt állítja, hogy egy kínai hadihajó haladt át a Szuezi-csatornán kedden Szíria irányába, hogy segítse az oroszok harcát az Iszlám Állam, valamint Amerika és az Öböl-Emirátus megbízott erői ellen, amelyek megpróbálják megdönteni az Aszad kormányt.

A honlap a szíriai hadsereg egyik Latakiában állomásozó magas rangú tisztjét idézi, aki azt állítja, hogy kínai csapatok és katonai repülőgépek fognak érkezni Tartusz város kikötőjébe hat héten belül.

Oroszország egyetlen mediterrán tengerészeti létesítménye Tartuszban található, a második legnagyobb szíriai városban.

Oroszország világossá tette, hogy aktív szerepet vállal ebben a konfliktusban, és a kínai hadsereg szíriai háborúban való várható részvétele nagy valószínűséggel Putyin felhívására adott gyors válasz. Az orosz elnök nemrég széles nemzetközi katonai együttműködésre szólította fel a vezető hatalmakat az Iszlám Állam elleni közös és hatékony fellépés érdekében.

Úgy tűnik, hogy Oroszország nem egyedül fogja megvívni az ISIS elleni küzdelmet. A terv hasonlít az amerikai légierő “koalíció” ötletére, de sokkal nagyobb szerepet fognak játszani földön, amit az Egyesült Államok és szövetségesei az ISIS elleni háború kezdete óta szerettek volna elkerülni.

Egyes amerikai tisztviselők szerint Oroszország a közelmúltban 28 vadászgépet küldött egy Latakia melletti légibázisra, és jelenleg pilóta nélküli megfigyelő repüléseket hajtanak végre Szíriában.

További jelentések szerint orosz repülőgépek az Iszlám Állam pozícióit vették célba Dajr ez-Zaur-ban és Raqqah-ban, melyről azt mondják, hogy valójában az ISIS fővárosa Szíriában. Az oroszok 2000 katona küldését tervezik a légibázisra.

A legújabb műholdas képek szerint az orosz erők gyors telepítése folyik két helyszínen Latakiától északra.

Kína és Oroszország együtt szavaztak, hogy megvétózzák az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatait, melyek az el-Aszad kormányt vették célba.

(1) – http://www.almasdarnews.com/article/chinese-military-personnel-expected-to-arrive-in-syria/

Infowars

forrás:újvilágtudat.hu

Leave a Reply 294 megnézve, 1 alkalommal mai nap |