< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Nem a migránsoktól fél Nagy-Britannia//// Pas la moitié des migrants Bretagne

| Mobile | RSS

Nem a migránsoktól fél Nagy-Britannia//// Pas la moitié des migrants Bretagne

2015. szeptember 28. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Nem a migránsoktól fél Nagy-Britannia

Az elmúlt harminc év legnagyobb terrorfenyegetettségét éli az Egyesült Királyság, és ez a jövőben csak rosszabb lesz – derül ki Andrew Parkernek, a brit titkosszolgálat főigazgatójának interjújából. Az MI5 vezetője a BBC rádiónak elmondta: összesen hat terrortámadást hiúsítottak meg az elmúlt évben. Parker arról is beszélt, hogy a szervezet elsősorban azokra koncentrál, akik Szíriába mentek harcolni, vagy vissza akarnak jönni, mert nem a migránsok jelentik a fő fenyegetést országa számára. A Hetek cikke.
Nem a migránsoktól fél Nagy-Britannia

Andrew Parker személyében most először adott élő interjút a brit titkosszolgálat hivatalban lévő vezetője. Parker a BBC rádiónak adott interjú során hangsúlyozta: a súlyos terrorfenyegetettség miatt az MI5 energiájának nagy részét a támadások megelőzése köti le. A főigazgató szerint az elmúlt egy évben tovább nőtt a fenyegetettség, hiszen hat merényletet sikerült megakadályozniuk, ami „a legnagyobb szám 32 éves pályafutásom alatt”. Parker szerint a helyzet csak súlyosbodni fog a szír háborús helyzet miatt.

Mindeközben a hírszerzőknek új kihívásokkal kell szembenézniük, mert a terroristák nagy befolyással rendelkeznek a közösségi hálón, és modern eszközöket használnak (például okostelefont) az üzeneteik célba juttatásához.

Emiatt az MI5 az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt fog fektetni az internetes tevékenységekre, adatelemzésekre, illetve a terroristák vagy terrorgyanús személyek kommunikációjának figyelésére. Azzal kapcsolatban, hogy miért nem sikerült a szolgálatnak megakadályoznia, hogy például Dzsihád John csatlakozzon az Iszlám Államhoz, Parker kifejtette: nincs kapacitásuk arra, hogy mindenkit figyeljenek, mindig ki kell választaniuk a legfontosabb személyeket.

Arról azonban meg vannak győződve, hogy a fenyegetés nem a migránsoktól és a menekültektől jön, hanem inkább azok veszélyesek, akik elmentek Szíriába harcolni, majd visszajöttek.

(A főigazgató nem tért ki arra az eshetőségre, mi történik, ha az IÁ harcosai menekültnek álcázva jutnak be különböző európai országokba, pedig a terrorszervezet az utóbbi időben többször is azzal hencegett, hogy a harcosai ezzel a módszerrel már sikeresen be is jutottak a kontinensre.)

andrew parkerAndrew Parker

Egyelőre úgy tűnik, a britek dróntámadásokkal igyekeznek felvenni a küzdelmet a „kalifátus” erőivel szemben, ugyanis a brit védelmi miniszter parlamenti felszólalásában azt mondta, hogy hozzávetőlegen 330 IÁ-harcost likvidált a brit Királyi Légierő 2014 szeptembere és idén augusztus között. A kivégzett terroristák között volt a brit Ruhul Amin, Reyaad Khan és Junaid Hussain, akik közül utóbbi kettő a nyári megemlékezésekre tervezett merényletet, és terveik között szerepelt az angol királynő elleni támadás is.

Nemrégiben David Cameron a brit katonai beavatkozás kiterjesztését szorgalmazta Irakban és Szíriában, de a Munkáspárt új vezetője, Jeremy Corbyn ellenezte a felvetést arra hivatkozva, hogy ezzel „nem segítenének a menekülteken”, hanem csak még többen kelnének útra.

Hetek / Nagy Boglárka
forrás:atv.hu

Pas la moitié des migrants Bretagne

La plus grande menace terroriste au cours des trente dernières années, vit au Royaume-Uni, et il ne fera qu’empirer à l’avenir – selon Andrew Parker, l’interview services secrets britanniques avec le directeur général. Le chef du MI5 déclaré à la radio BBC: un total de six attaque terroriste déjouée dans la dernière année. Parker a également parlé de l’organisation qui se concentre principalement sur ceux qui sont allés se battre en Syrie, ou l’envie de revenir, parce que ce ne sont pas les migrants sont la principale menace pour le pays. Article de la semaine.
Pas la moitié des migrants Bretagne

Andrew Parker en personne pour la première fois interview en direct donné au chef du service secret britannique dans le bureau. Parker a souligné dans une interview à la radio BBC: la grave menace terroriste parce qu’une grande partie de l’énergie du MI5 cravate en place pour prévenir les attaques. Le Directeur général a déclaré dans le passé un an a encore accru la menace, parce que six assassinat évitée, ce qui est “le plus grand nombre au cours de 32 années de ma carrière.” Parker dit que la situation ne fera qu’empirer en raison de la situation de guerre en Syrie.

Pendant ce temps, des agents de renseignement doivent faire face à de nouveaux défis parce que les terroristes ont une grande influence sur le réseau social, et les instruments modernes sont utilisés (tels que les smartphones) déposer leurs messages.

Pour cette raison, un même MI5 se concentrera davantage sur les activités Internet, l’analyse de données, ainsi que des terroristes ou des personnes soupçonnées de terrorisme pour surveiller les communications. Quant à savoir pourquoi le service n’a pas réussi à empêcher, par exemple, à rejoindre le Jihad islamique déclare John Parker a expliqué que le manque de la capacité à écouter tout le monde, ont toujours pour sélectionner les personnes les plus importantes.

Cependant, ils sont convaincus que la menace ne sont pas les migrants et les réfugiés viennent, mais ils sont dangereux, qui sont allés en Syrie pour combattre, puis revint.

(Le Directeur général ne couvre pas cette éventualité, ce qui arrive si les IA guerriers réfugiés déguisées viennent dans différents pays européens, est une organisation terroriste dans la période récente a maintes fois vanté que les guerriers de cette méthode a déjà été introduit avec succès il a atteint le continent. )

Andrew Parker parkerAndrew

Pour l’instant, il semble que le dróntámadásokkal Colombie essayer de ramasser la lutte contre les forces «califat», comme le Secrétaire de la Défense britannique discours parlementaire a dit que les quelque 330 IA-guerriers liquidés la Royal Air Force britannique entre 2014 Septembre et Août de cette année. Parmi les terroristes ont été exécutés par le Ruhul Amin britannique, Reya Junaid Khan et Hussain, qui ont été en vedette dans l’attaque de la reine d’Angleterre entre les deux derniers est prévue pour l’été pour commémorer l’assassinat et les plans.

Récemment, David Cameron, de l’intervention militaire britannique en Irak et a appelé à une extension de la Syrie, mais le nouveau chef du Parti travailliste, Jeremy Corbyn opposés à l’idée, faisant valoir qu’il “ne serait pas aider les réfugiés,” mais même route plus kelnének.

Semaines / Haute Boglárka
Source: atv.hu

Leave a Reply 142 megnézve, 1 alkalommal mai nap |