< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: A masszőrnek és az autószerelőnek is kötelező lehet az online pénztárgép

| Mobile | RSS

A masszőrnek és az autószerelőnek is kötelező lehet az online pénztárgép

2015. szeptember 30. | hozzászólás | Közélet

A masszőrnek és az autószerelőnek is kötelező lehet az online pénztárgép

A lakásépítések áfájának csökkentésével adna lökést a kormány a beruházásoknak, és azt is tervezik, hogy a szolgáltató szektorban is kötelező lesz az online pénztárgép használata.

Mérlegelheti a kormány, hogy csökkentse a lakásépítések 27 százalékos áfáját, amely újabb lökést adhat a beruházásoknak – mondta a Magyar Idők szerdai számában megjelent interjúban Varga Mihály. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint hamarosan újabb, a szolgáltató szektorban működő vállalkozások számára írják elő az online kasszák használatát, a jogszabály tervezetét már szövegezik.

Az érintettek között lehetnek a szervizek, gépjárműalkatrész-kereskedők, pénzváltók, masszőrök, de vizsgálják annak lehetőségét is, hogy érdemes-e előírni, hogy diszkókban, fitneszklubokban is online kasszával állítsák ki a nyugtát. Varga Mihály emellett hangsúlyozta: fontos, hogy az érintetteknek megfelelő idő álljon a rendelkezésükre és lényeges, hogy az állam, ha szükséges, akkor mérlegelje, hogy adjon-e anyagi segítséget a gépek vásárlásához.

Varga Mihály beszélt arról is, hogy az étel- és italautomatákat is bekötnék a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz. Elmondása szerint a feketegazdaság elleni fellépéssel kapcsolatban két elképzelés is megfogalmazódott: az egyik a cégek számlázási rendszerét kapcsolná össze a NAV-val, a másik pedig a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ötlete volt, e szerint a vállalkozások készleteit csatlakoztatnák az adóhivatalhoz.

A tárca vezetője szerint folyamatosan elemzik, hogy az ezekből származó többletbevételt mire fordítsák. Jövőre egy százalékkal csökken a személyi jövedelemadó, illetve bizonyos húsáruk adója. “Úgy vélem, a későbbiekben a lakásépítések kapcsán is mérlegelheti a kormány a 27 százalékos forgalmi adó csökkentését” – nyilatkozta Varga Mihály. Közölte azt is, hogy megbeszélésre hívta a bankrendszer képviselőit azt javasolva, tekintsék át együtt, miként fokozható a hitelezési aktivitás.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 1237 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: