< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Ez már a vég? Kiszivárgott Angela Merkel „őszödi” beszéde

| Mobile | RSS

Ez már a vég? Kiszivárgott Angela Merkel „őszödi” beszéde

2015. szeptember 30. | hozzászólás | Közélet

Ez már a vég? Kiszivárgott Angela Merkel „őszödi” beszéde

szerző:Bódis András

„Arról a közszereplőről, aki egy probléma okozójaként a probléma megoldója is akar lenni, általában ki szokott derülni, hogy ő maga a probléma.”

Azt írja a Die Welt a Mandiner tolmácsolásában, hogy az Angela Merkel és az Orbán Viktor migránspolitikájával szimpatizáló Horst Seehofer bajor miniszterelnök közötti vita valójában a kancellár és a német kereszténydemokrata bázis között zajlik. A CDU múlt keddi frakcióülésén Angela Merkel három órán keresztül hallgatta az inkább a Seehofer véleményét osztó párttársai kritikáját. A kancellár háromszor ragadta magához a mikrofont, ám nem tudott fordítani a hangulaton. Ellenkezőleg: a frakciótagok felszisszentek, amikor azt mondta: „Nekem mindegy, hogy felelős vagyok-e a menekültáradatért, most már itt vannak.”

A „nekem mindegy, hogy felelős vagyok-e” típusú mondatokba – hosszabb-rövidebb idő alatt – bele szoktak bukni a politikusok. Mert ezek a mondatok azt jelentik: lehet, hogy én okoztam a problémát (például azzal, hogy kinyitottam az országot a világ menedékkérői előtt), de én is leszek az, aki megoldja. Márpedig arról a közszereplőről, aki egy probléma okozójaként a probléma megoldója is akar lenni, általában ki szokott derülni, hogy ő maga a probléma. Nekünk is volt egy Gyurcsányunk, aki Őszödön – zárt körben – elismerte, hogy 2004 és 2006 között részben ő okozta azt a problémát, amit 2006 után meg akar oldani. Aztán a hazai baloldalnak három évébe telt, míg megértette, hogy Gyurcsány maga a probléma.

forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 1274 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: