< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Orbán átverte Európát: 84 ezer menekültet nem regisztráltunk

| Mobile | RSS

Orbán átverte Európát: 84 ezer menekültet nem regisztráltunk

2015. október 1. | hozzászólás | Közélet

Orbán átverte Európát: 84 ezer menekültet nem regisztráltunk

A Népszabadság tudósítása szerint Pintér Sándor belügyminiszter az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága előtt azt mondta, hogy Magyarország nem regisztrált mintegy 84 ezer, a horvát határon át érkezett menekültet, mert azt feltételeztük, hogy a horvátok már megtették.

Ez a részlet az MTI híradásában nem szerepelt, pedig elég érdekes körülmény, tekintve, hogy Magyarország a nemzetközi fórumokon azzal magyarázza a kerítésépítést a déli határainkon, hogy meg akarjuk védeni a schengeni határokat.

Eddig csak Szijjártó Péter külügyminiszter tett arra utaló megjegyzést, hogy az eddigi állításokkal szemben talán mégsem minden menekültet regisztrálunk. Hétfőn – miközben a francia igazságügyi minisztert oktatta ki – azt mondta, Magyarországra idén eddig 275 389 bevándorló érkezett. Magyarország, vállalva a komoly terheket, a nemzetközi jogszabályoknak megfelelően ellátta az illegális bevándorlókat, és többségüket regisztrálta.

A magyar sajtó már legalább egy hete észrevette és jelezte: a Horvátországból Magyarországra áttolt menekülteket valószínűleg nem regisztráljuk, hiszen ahogy átérnek a határon, buszokra, vonatokra rakjuk és elszállítjuk őket Hegyeshalomra, hogy onnan gyalog tegyék meg az utat Ausztriába. Az RTL Klub híradójának stábja dokumentálta is a kormány hazugságát, de Orbánék még ekkor is vaknak és süketnek tettették magukat.

Pintér azonban most először hivatalosan is elismerte, hogy nem tartjuk be a schengeni szabályokat.

Ráadásul a horvátok feltehetően szintén nem regisztrálnak, hiszen az opatovaci menekülttáborban erre se infrastruktúra, se elegendő tolmács nincsen. Tudósítások szerint a táborban mindössze egy-két órát töltenek a menekültek, ami legfeljebb azt teszi lehetővé, hogy felírják a nevüket és rögzítsék az általuk bemondott származási országot.

Mindez azt jelenti, hogy a menekülteket először Ausztriában vagy Németországban regisztrálják, ami azzal járhat, hogy a dublini rendelet alapján nem küldhetők vissza Magyarországra. Viszont Németország jogosan orrolhat meg, hiszen nem teljesítettük kötelességeinket.

forrás:168óra.hu

Leave a Reply 221 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: