< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Szocialista bűnszervezetet emleget a makói polgármester

| Mobile | RSS

Szocialista bűnszervezetet emleget a makói polgármester

2015. október 1. | hozzászólás | Közélet

Szocialista bűnszervezetet emleget a makói polgármester

delmagyar.hu

Szocialista bűnszervezetként jellemezte a Makó Térségi Víziközmű Kft.-t a tegnapi testületi ülésen Farkas Éva Erzsébet polgármester, miután napirendre került az önkormányzati cég átvilágításának legújabb, 55 oldalas összefoglalója.
Ismét hosszan vitáztak a képviselők a makói vízmű ügyéről a tegnapi testületi ülésen. Czirbus Gábor alpolgármester (Fidesz) a cég átvilágításáról készült tájékoztatót ismertetve többek között elmondta: a 2006–2014 közötti időszakban összesen közel 750 millió forintot osztottak ki a cégnél, amiből 55 százaléknyi, azaz összesen 322 millió 16 embernek jutott, holott a cégnek 120 dolgozója volt. A menedzsment szűk, 6 fős köre ugyanebben az időszakban béren felüli járulékokkal együtt 574 milliót vihetett haza. Kiderült az is, hogy a társaság ebben az időszakban 310 millió forintnyi munkát szervezett ki 3 olyan magánvállalkozásnak, amely a vízmű vezetőihez, alkalmazottaihoz köthető. Előkerültek szabálytalanul kiállított számlák is. Czirbus megjegyezte, a dokumentumokból kitűnik, hogy fentiekről tudnia kellett Buzás Péter akkori polgármesternek és Marosvári Attilának, aki alpolgármester és felügyelőbizottsági elnök volt.

A testület másfél órán át vitatkozott az anyagról. Farkas Éva Erzsébet (Fidesz) polgármester szocialista bűnszervezetként jellemezte a kft.-t. A jobboldal képviselői, így Weszelyné Véghseő Henriett, Hadik György, Kovács Sándor, Toldi János és Kádár József – valamennyien a Fidesz képviselői – felháborodásuknak, megdöbbenésüknek adtak hangot. Volt, aki úgy fogalmazott, tulajdonképpen minden makói embert 40 ezerrel károsítottak meg, más pedig emlékeztetett: ha nem ilyen mohó a cégvezetés, és nem huny szemet efölött a korábbi városvezetés, lehetett volna olcsóbb is a víz. Marosvári Attila (PSZM) ezzel szemben arra hívta fel a figyelmet, hogy meg kellene vizsgálni, a kifizetések mögött milyen teljesítmény van. Hozzátette: a társaságot ellenőrző szervek, illetve a könyvvizsgáló nem jelzett szabálytalanságokat, és bízik a független hatóságok vizsgálatában. Ugyanígy vélekedett Török Miklós (DK) is, aki hozzátette: pártja azért kelt Medgyesi Pál volt vezérigazgató védelmére, mert a jelenlegi testület annak idején nem engedte szóhoz jutni. Czirbus Gábor erre reagálva azt mondta, most, hogy már vannak információik, szívesen meghallgatnák a volt cégvezetőt.

Elhangzott: az ügyben korábban a Legfőbb Ügyészségen tett feljelentés nyomán a megyei ügyészség nyomozást rendelt el, a főkapitányság pedig el is indította ezt nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt. A testület a tájékoztatót tudomásul vette, és azt is megszavazta, hogy a most megismert dokumentumokat is küldje el a hivatal a nyomozó hatóságnak.

forrás:dm.hu

Leave a Reply 252 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: