< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Tiszatáj-pályázat Baka István emlékére

| Mobile | RSS

Tiszatáj-pályázat Baka István emlékére

2015. október 3. | hozzászólás | Kultúra

Tiszatáj-pályázat Baka István emlékére

Szeged – A Tiszatáj folyóirat szerkesztősége pályázatot hirdetett Baka István költő-író-műfordító halálának 20. évfordulója alkalmából.
„Baka István munkássága, mely egyszerre mutatta fel a modern magyar irodalmi hagyománnyal való aktív dialógust és a legtágabb világirodalmi hatások befogadását, valamint vállalta a nyelv által körvonalazott szűkebb haza és a költészet kiterjedt honának állampolgárságát, mértékadó módon járult hozzá irodalmunk regionális és európai önszemléletének alakulásához, mindenkori tisztázódásához” – fogalmaz a pályázati kiírás, amellyel olyan, Baka István költői-írói-műfordítói életművét középpontba helyező irodalmi kutatásokat szeretnének ösztönözni, melyek vállalják e művészet egyedi téma- és motívumvilágának feltérképezését, irodalomtörténeti helyzetének (át)értékelését, valamint az újabb magyar irodalomra gyakorolt hatásának felmérését.

A tanulmányok terjedelme: minimum 20 ezer, maximum 40 ezer leütés. A jelszóval ellátott pályaműveket egy nyomtatott példányban, ajánlott levélként kérik eljuttatni a szerkesztőség postacímére, az elérhetőség feltüntetésével. A pályázatok beérkezésének határideje: 2016. március 1. A pályaműveket háromtagú zsűri fogja értékelni. E zsűri választja ki a 3 legjobbnak ítélt munkát, melyek szerzői pénzjutalomban részesülnek, valamint írásaik megjelenhetnek a Tiszatájban. Az I. díjjal 100 ezer, a II. díjjal 70 ezer, a III. díjjal 40 ezer forint pénzjutalom jár.

forrás:dm.hu

Leave a Reply 2762 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: