< Böngészés > Főoldal / Irodalom, Közélet / Blog article: …azok nem ismerik

| Mobile | RSS

…azok nem ismerik

2015. október 9. | hozzászólás | Irodalom, Közélet

Jöttem vissza a határról. Fáradt voltam. A szemem előtt a migránsok vibráló habitusától nem bírtam szabadulni. Peregtek a gondolatok. Eljátszottam a lelki képekkel, hogy én ebben a helyzetben mit tennék, vagy egyáltalán elindulnék- e Magyarországtól idegenbe…

Én imádom az országomat, úgy ahogy van! Minden hol vannak problémák. Ezek azért vannak, hogy megoldjuk. Azért kell olyan politikai vezetőket választani, akikben megbízunk!
Leparkoltam az imádott városom belvárosában Szegeden. Gondoltam megiszom egy kiváló kávét. Hála Istennek a kávézóban nem sokan voltak. Az agyam pörgött. Valaki megszólított, a hátam mögül.
– Szevasz Lacus! Örülök, hogy látlak? Megfordultam. Mikor megláttam a gyerekkori barátomat, összeölelkeztünk. Oly remek érzés volt! Az elmúlt 40 év csak úgy elröppent.
– János, ennél nagyobb örömet nem adott a jó Isten a mai napon. Mi van veled?
– Jogász lettem nemzetközi, és előadok az egyetemen is. Családomból mindenki jogász. – majd nevetett.
– Gratula!
– Halljuk a többiekkel, Te meg öregségedre a GFF – re jársz. S azt is lebegteti a szél, kiváló oknyomozó-tényfeltáró újságíró lettél!

A gyerekkori barátaid olvassuk a remek írásaidat. A nemzetközi hírportálod egy gigantikus erővel bír.

Szegeden mi jogászok, ügyvédek sűrűn olvassuk és néha idézünk is egy-két cikkedből! Az elismeréseidről már nem kis beszélve. Büszkék vagyunk rád!
– Ne fényez, tudod azt soha nem szerettem!
– Azt hittük többen, hogy a sport területén helyezkedtél el, hisz magyar válogatott ökölvivő voltál.
– Igen, én is azt gondoltam, ám az élet más felé terelt.
– Mesélj a Főiskoláról.
Most csapdába kerültem, mert ha, elmondom az igazat… Úgy döntöttem, megkérdezem a nemzetközi jogász adjunktus barátomat egy kényes kérdésről.
– János! – Hú, de komoly. – nevetett. Ne marháskodj! – Rendben! A véleményedre volnék kíváncsi. – Na. – csillant a szeme. Ha kapok bármilyen levelet, azt feltehetem az internetre, illetve a nemzetközi hírportálra. (e kérdésre tudtam a választ, mivel a média jogászom már tájékoztatott szerkesztő)
– Mért ne tehetnéd, csak a küldő személyes adatait ki kell kitakarnod!

Megcsörrent a telefonja. – Bocsi ezt fel kell vennem. Azonnal indulok. Elbúcsúztunk, majd megbeszéltünk egy időpontot

2015-10-09 -lio-

Leave a Reply 905 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: