< Böngészés > Főoldal / nébih / Blog article: Több mint ezer gyermek tette le az erdőőri vizsgát az Erdők Hetén

| Mobile | RSS

Több mint ezer gyermek tette le az erdőőri vizsgát az Erdők Hetén

2015. október 13. | hozzászólás | nébih

Több mint ezer gyermek tette le az erdőőri vizsgát az Erdők Hetén

Idén 19. alkalommal vehettek részt az erdőbarátok az Erdők Hete programjain. A 2015. szeptember 28. és október 4. között lezajlott egyhetes programsorozat három napján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Erdészeti Igazgatóságának FIRELIFE projektje is nagy sikerrel szerepelt.

Országszerte mintegy 150 program közül válogathattak azok, akik közös kincsünkkel, a magyar erdőkkel akartak közelebbről ismerkedni. A rendezvény tematikáját tekintve idén az erdők megújulásával kapcsolatos tudnivalók kerültek előtérbe. A napfényes őszi időben 1000-nél is több kisgyerek fedezte fel a FIRELIFE projekt erdőtűz-megelőzésről szóló kalandpályáját az Északerdő Zrt., valamint a Kefag Zrt. közreműködésével. Szeptember 29-30-án Miskolcon, a Csanyiki Erdészeti Erdei Iskola 10. jubileumán, október 1-jén pedig a Kecskeméti Arborétumban szerezhettek erdőőr oklevelet az általános iskolások.

A gyerekek mindkét helyszínen lelkesen rajzoltak, színeztek, kirakóztak, vízipisztollyal tüzet oltottak, majd nagyokat ugráltak az ugrálóvárban, hogy aztán büszke erdőőrré avassák őket. A feladványok megoldása során pedig olyan hasznos ismeretekhez jutottak, melyek révén minden bizonnyal számukra is természetessé válik, hogy az erdők védelme, megőrzése közös érdekünk, közös feladatunk.

További információk, valamint a rendezvényeken készült fényképek elérhetők a www.erdotuz.hu oldalon.


2015. október 13.

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Erdészeti Igazgatóság

Leave a Reply 3303 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: