< Böngészés > Főoldal / Rendőrségi hírek / Blog article: Határátkelőhely Két gyilkosság gyanúsítottját fogták el Csongrádban

| Mobile | RSS

Határátkelőhely Két gyilkosság gyanúsítottját fogták el Csongrádban

2015. október 14. | hozzászólás | Rendőrségi hírek

Határátkelőhely
Két gyilkosság gyanúsítottját fogták el Csongrádban

A norvég hatóságok tájékoztatása szerint a 46 éves koszovói állampolgár a skandináv ország egyik legkeresettebb bűnözője.

A német és a norvég hatóságok által emberölés miatt keresett bűnözőket fogtak el a magyar rendőrök a röszkei és csanádpalotai határátkelőhelyen – tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán.

Szenti Szabolcs közölte: a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen október 5-én jelentkezett kilépésre egy osztrák rendszámú autóval két osztrák és egy török állampolgár. A Schengeni Információs Rendszer azt jelezte, hogy a jármű egyik utasa, egy harmincéves török férfi ellen a német hatóságok a felesége meggyilkolása miatt európai elfogatóparancsot bocsátottak ki három nappal korábban. A magyar rendőrök a férfit őrizetbe vették, a Fővárosi Törvényszék másnap elrendelte átadási letartóztatását.

A norvég rendőrség bocsátott ki európai elfogatóparancsot egy koszovói állampolgár ellen még 2005-ben emberölés és más bűncselekmények miatt. A 46 éves férfi kedden délután jelentkezett belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen egy taxi utasaként. Az útlevélkezelőnek a férfi egy szerb útlevelet adott át ellenőrzésre. A Schengeni Információs Rendszer jelezte, hogy – bár az okmány más nevére volt kiállítva – a férfi ellen európai elfogatóparancs van érvényben – tudatta az őrnagy.

A norvég hatóságok tájékoztatása szerint a 46 éves koszovói állampolgár a skandináv ország egyik legkeresettebb bűnözője. A rendőrök őrizetbe vették, átadási letartóztatásáról a Fővárosi Törvényszék dönt – közölte a szóvivő.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 3633 megnézve, 1 alkalommal mai nap |