< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: A Vatikán cáfolja a Ferenc pápa agydaganatáról szóló híreket//// Il Vaticano nega rapporti di Papa Francesco agydaganatáról

| Mobile | RSS

A Vatikán cáfolja a Ferenc pápa agydaganatáról szóló híreket//// Il Vaticano nega rapporti di Papa Francesco agydaganatáról

2015. október 23. | hozzászólás | Fecsegő hírek

A Vatikán cáfolja a Ferenc pápa agydaganatáról szóló híreket

Maga Ferenc pápa és állítólagos orvosa is tagadta az egyik olasz hírportálon megjelent híreket az egyházfő feltételezett betegségével kapcsolatban. A történtekről nyilatkozó bíborosok szerint az egyházfő elleni “összeesküvés” árnyékolja be a Vatikánt.
A Vatikán cáfolja a Ferenc pápa agydaganatáról szóló híreket

Az Olaszországban is dolgozó Fukusima Takanori japán orvosprofesszor stábja közleményben szögezte le, hogy az idegsebész soha nem vizsgálta meg Ferenc pápát. Az orvos az egyházfővel két alkalommal a Vatikánban tartott általános audienciákon találkozott – számolt be az MTI.

A Quotidiano Nazionale (QN) olasz hírportál közölte, hogy Ferenc pápának jóindulatú agydaganata van, és az egyházfőt a japán orvos kezeli.

Federico Lombardi szentszéki szóvivő pontról pontra cáfolta a QN értesüléseit, amelyeket megalapozatlannak és felelőtlennek nevezett. Hangsúlyozta, hogy személyesen Ferenc pápát is megkérdezte, aki szintén a sajtóból értesült esetleges betegségéről.

A pápa egészségéről felröppent hamis hír azonban megtette hatását: a vatikáni sajtótájékoztatót az újságírók ritkán látott tömege lepte el, és a püspöki szinódust háttérbe szorítva Ferenc pápa betegsége került a középpontba.

federico lombardi szentszéki szóvivőFederico Lombardi szentszéki szóvivő

A L’Osservatore Romano szentszéki napilap porhintésnek nevezte a QN-ben megjelenteket, úgy fogalmazva, hogy a hír közlésének időpontja elárulja a mögötte rejlő “manipuláció szándékát”.

Szándékos álhírkeltésnek tartja a pápa nem létező betegségének terjesztését a La Repubblica olasz napilap, amely csütörtöki számában a Vatikánt beárnyékoló “ördögi összeesküvésről” írt. Az újságnak nyilatkozó

Victor Emanuel Fernandez argentin érsek “apokaliptikus stratégiáról” beszélt, hangsúlyozva, hogy a cél azt volt, hogy hiteltelenné tegyék és gyengének tüntessék fel Ferenc pápát.

Kijelentette: nem könnyű megmondani, ki áll a háttérben, de a pápa elleni támadás azoktól indult, akiknek “ez a pápaság nem tetszik”.

A Corriere della Sera csapdáról írt, amely az egyházon kívüli körökből indulhatott. Az újság emlékeztetett, hogy a szinódus kezdetén a Vatikánban dolgozó Krzysztof Charamsa lengyel pap bejelentette, hogy homoszexuális kapcsolatban él, és homofóbiával vádolta a Vatikánt. A szinódus második hetében az a bizalmas levél került nyilvánosságra, amelyet bíborosok csoportja írt a pápának. A szinódus vége előtt négy nappal “robbant” a pápa betegségének híre. Walter Kasper bíboros a Corriérének a szinódus elleni akcióról beszélt, szintén úgy fogalmazva, hogy Ferenc pápa “egyeseknek nem tetszik”.

Pasquale Laurito, az olasz parlamenti-politikai hírekkel foglalkozó Velina Rossa főszerkesztője szerint a felelősség nem kizárólag a sajtót terheli. A híreket és bizalmas dokumentumokat az újságíróknak gyakran a Vatikánból szivárogtatják ki. Laurito emlékeztetett, hogy “mindez nem számít újdonságnak”: 1962-ben a XXIII. Jánossal szemben álló Alfredo Ottaviani olasz bíboros a sajtóval szövetkezve bírálta a népszerű pápát.

atv.hu

Il Vaticano nega rapporti di Papa Francesco agydaganatáról

Si suppone Francesco Papa e medico negato un sito di news italiano ha pubblicato la notizia sul presunto capo della Chiesa di malattia. I cardinali dichiarando accaduto, secondo il capo della Chiesa contro la “cospirazione” oscurato dal Vaticano.
Il Vaticano nega rapporti di Papa Francesco agydaganatáról

L’Italia sta anche lavorando con il professore giapponese di rilascio dell’equipaggio medicina Takanori Fukushima ha dichiarato che il neurochirurgo non aveva mai esaminato dal Papa Francesco. Il dottore della chiesa persone in due occasioni in Vaticano ha tenuto una riunione con il audienciákon generale – MTI ha riferito.

Il Quotidiano Nazionale (QN) è un sito web di notizie italiana ha riferito che Papa Francesco ha un tumore al cervello benigno, e l’impiegato della parrocchia gestisce il medico giapponese.

Federico Lombardi, portavoce vaticano punto confutato dal punto informazioni di cui dispone QN, che sono chiamati prematuro e irresponsabile. Egli ha sottolineato che Francesco personalmente papa ha anche chiesto alla stampa che ha anche appreso di una possibile malattia.

Il Papa ha volato la salute di notizie false, effetto tuttavia, ha preso: una conferenza stampa vaticana raramente visto nella massa dei giornalisti sorpresi, ea scapito del Sinodo dei Vescovi, da Papa Francesco si malattia al centro della scena.

Federico Lombardi, portavoce vaticano Lombardi szóvivőFederico Santa Sede

Giornale L’Osservatore Romano Il Vaticano ha chiamato l’occhio-lavaggio QN è stato rilasciato il, mette che, alla data di notifica della notizia rivela la sottostante “intenzione manipolazione”.

Álhírkeltésnek intenzionale detiene una malattia inesistente di Papa distribuzione de La Repubblica, quotidiano italiano, che è passare in secondo piano l’edizione di Giovedi del Vaticano ha scritto un “complotto diabolico”. Il giornale che dichiara

Vittorio Emanuele Fernandez argentino arcivescovo “strategia apocalittica” ha parlato, sottolineando che l’obiettivo è stato quello di screditare e indicare i deboli Papa Francesco.

Egli ha affermato, non è facile dire chi c’è dietro questo, ma l’attacco è stato lanciato dal Papa, che “non piace questo pontificato”.

Il Corriere della Sera ha scritto le trappole, che vanno avanti al di fuori dei circoli ecclesiastici. Il giornale ha ricordato che all’inizio del Sinodo in Vaticano contratto Krzysztof Charamsa sacerdote polacco ha annunciato che gli omosessuali collegamento in diretta, e ha accusato il omofobia vaticana. La seconda settimana del Sinodo è stato reso pubblico in una lettera confidenziale da un gruppo di cardinali hanno scritto al papa. Quattro giorni prima della fine del Sinodo “rotto” la notizia della malattia del Papa. Cardinale Walter Kasper Corriérének la campagna contro il Sinodo ha parlato, si mette anche a Papa Francesco ‘alcune persone non piace. ”

Laurito Pasquale, l’editor notizia italiano Parlamento e politico di affrontare Velina Rossa ha detto che la responsabilità non sta solo nella stampa. Le ultime notizie e documenti riservati ai giornalisti spesso il Vaticano si fuoriuscire. Laurito ha osservato che “questa non è una novità” nel 1962. XXIII. Accanto a John Cardinale Alfredo Ottaviani la stampa italiana ha criticato l’alleanza con il papa popolare.

atv.hu

Leave a Reply 211 megnézve, 1 alkalommal mai nap |