< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Javult októberben a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban

| Mobile | RSS

Javult októberben a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban

2015. október 30. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Gazdaság-fogyasztás-USA
Javult októberben a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban

A várakozásoktól elmaradó mértékben ugyan, de lényegesen javult októberben a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban a Michigan Egyetem és a Reuters hírügynökség közös fogyasztói hangulatindexének havi emelkedése alapján.

A fogyasztói hangulatindex októberben 90,0 pontra emelkedett a szeptemberi 87,2 pontról. Egy évvel korábban, 2014 októberében 86,9 ponton állt az index értéke.
Elemzők a mutató előzetes értékénél, 92,1 pontnál magasabbat, 92,5 pontot vártak októberre.
A legnagyobb mértékben a fogyasztói várakozások javultak októberben, a mutató 82,1 pontra emelkedett a szeptemberi 78,2 pontról és az egy évvel korábbi 79,6 pontról.
Az aktuális kondíciók megítélése is javult a fogyasztók körében, a mutató 102,3 pontra emelkedett októberben a szeptemberi 101,2 pontról és a tavaly októberi 98,3 pontról.
Az egyetem felmérését irányító kutató, Richard Curtin az eredményt értékelve rámutatott, hogy a fogyasztói hangulatindex az idén már az év eleje óta magasabb értékeket mutatott mint 2004 óta bármikor. A kilátásokat illetően pedig minden háztartás jobb várakozásoknak adott hangot, mint 2007 óta bármikor. A megkérdezettek inflációs várakozásai 25 éve a legalacsonyabb szintre csökkentek.
A kutatók a felmérés alapján a fogyasztói kiadások átlagosan 2,9 százalékos növekedésére számítanak 2016-ban.

MTI

Leave a Reply 777 megnézve, 1 alkalommal mai nap |