< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Az idők jelei Orbán: Európát elárulták, és el fogják tőlünk venni///Signes des temps Orbán: l’Europe a trahi et sera pris loin de nous

| Mobile | RSS

Az idők jelei Orbán: Európát elárulták, és el fogják tőlünk venni///Signes des temps Orbán: l’Europe a trahi et sera pris loin de nous

2015. október 31. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Az idők jelei
Orbán: Európát elárulták, és el fogják tőlünk venni

Orbán Viktor miniszterelnök felszólal Az idők jelei című vitaanyagot bemutató konferencián az Olasz Kultúrintézetben
Fotó: Nagy Béla / Magyar Nemzet
Európát elárulták, és ha nem állunk ki érte, akkor ezt az Európát el fogják tőlünk venni – mondta a bevándorlási válságról szólva Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, Az idők jelei című vitaanyagot bemutató konferencián.

„Ha nem állunk ki Európáért, a kontinens többé nem az itt élő polgárok Európája lesz, hanem néhány nagy pénzt mozgató, a nemzetállamok keretein túl gondolkodó aktivista senki által meg nem választott vezető hagymázas álmát teljesíti majd be a következő időszakban. […] Ha most a Soros Alapítványra gondolnak, az nem indokolatlan” – fogalmazott hallgatósága előtt a kormányfő a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Professzorok Batthyány Köre által szervezett rendezvényen.

Orbán Viktor álláspontja szerint nem véletlen, hogy naponta több ezer embert szállítanak be Európába. Nem egyszerűen teszetoszaságról van szó, hanem tudatos, baloldalinak mondható szellemi konstrukciót akarnak megvalósítani, amely a nemzetállamokat Európában zárójelbe akarja tenni, és ha már a hagyományos politikai küzdelemben nem sikerült megbirkózniuk a kereszténységgel és a nemzetállami identitással, akkor megkísérlik etnikai alapon – jelentette ki. „Ezzel az összeesküvéssel, ezzel az árulással szemben nekünk a demokráciához kell fordulnunk, a néphez kell fordulnunk”, hogy igent vagy nemet mondhassanak a jelenlegi történésekre – szorgalmazta a kormányfő. Orbán Viktor ezért először egy európai vita indítását javasolta, s e vita célját abban látja, hogy egy erős és keresztény Európa kerekedjen ki belőle.

„Orbán hazudott”
Az Együtt – A Korszakváltók Pártja szerint Orbán Viktor miniszterelnök a hajmeresztő összeesküvés-elméletek mellett hazudott is Az idők jelei című vitaanyagot bemutató konferencián, hiszen az ő politikája nem oldotta meg a menekültválságot – közölte a párt pénteken.
A demokráciához kell fordulnunk

Szólt nyugati szomszédunk határvédelméről is, amelyről – idézte – Ausztria „választott vezetője azt mondja, »nem kerítést építünk, hanem kaput, amelynek hosszú szárnyai vannak«”. A Werner Faymann osztrák kancellárra utaló szavai nagy derültséget keltettek a teremben, és Orbán Viktor is azt mondta, hogy ez első hallásra vicces dolog, valójában azonban szánalmas. Szerinte ugyanis azt mutatja, hogy Európa, amely a szólásszabadság világa volt, ma olyan szellemi állapotban van, hogy bizonyos szavakat, például a kerítést, nem lehet kimondani.

A miniszterelnök beszédében hosszan felidézte a magyarországi polgári oldal rendszerváltás utáni történetét is, felelevenítve például 1994-et – amikor visszajöttek a kommunisták, bár parlamenti választáson, „és nem tankokon, ami minőségi változás” –, abban az évben ugyanis már megtörtént az első kísérlet a polgári szövetség felépítésére, ám ez akkor nem sikerült.

Fotó: Nagy Béla / Magyar Nemzet

Kitért a Fidesz és a KDNP kapcsolatára is, amelyet úgy jellemzett: e szövetségben a Kereszténydemokrata Néppárt dolga, hogy hajóhorgonyként szolgáljon. Nem véletlen az sem – folytatta –, hogy az Alkotmánybíróság mai összetétele is – amely szerinte legalább olyan fontos, mint a parlamenté – alapvetően konzervatív, kereszténydemokrata többségű. Az Ab döntéseivel igyekszik érvényt szerezni azoknak az alkotmányos alapoknak, amelyeket a Fidesz és a KDNP közösen alkotott meg – mondta. A történeti áttekintésben hangsúlyozta továbbá azt, hogy az előző ciklusban megalkotott alaptörvény a magyar nemzet első demokratikus írott alkotmánya.

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádió vendége volt. Mint mondta, „Európa népei kezdenek felébredni”, rájöttek arra, hogy a bevándorlás kulturális kérdés: „az identitásunk forog kockán”. Brüsszeltől azonban nem várhatunk megoldást, a problémát a nemzetállamoknak kell megoldaniuk, ahogyan azt Magyarország a maga részéről meg is tette.

Az idők jelei
Orbán Viktor mintegy negyvenperces előadásában reagált az előtte felszólalókra is, így például az egyház stratégiáját hiányoló Osztie Zoltánnak, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége elnökének szavaira. A kormányfő úgy fogalmazott: most, hogy Veres Andrást megválasztották a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökévé, lesz stratégia, de nem biztos benne, hogy abban lesz köszönet a kormánynak. Az idők jelei című vitaanyagról a miniszterelnök azt mondta, a dokumentum joggal aspirálhat arra, hogy a következő tíz év – reményei szerint jobboldali – kormányainak iránytűje legyen. Az Olasz Kultúrintézetben, az Országgyűlés Képviselőházának 1865 és 1902 között otthont adó épületben bemutatott, Az idők jelei című vitaanyagban – mint azt a rendezvényen kiosztott sajtóanyagban írták – keresztény értelmiségiek értékelik a magyar valóságot, utat mutatnak a társadalomnak, számba veszik az eredményeket, de kritikát is gyakorolnak, és javaslatokat tesznek.

forrás:mno.hu

Signes des temps
Orbán: l’Europe a trahi et sera pris loin de nous

Le Premier ministre Viktor Orban a parlé des signes des temps en présentant une conférence de document de travail de l’Institut italien de la Culture
Photo: Bela Nagy / Magyar Nemzet
L’Europe a trahi, et si nous ne sommes pas pour elle, alors ce sera prise loin de nous en Europe – a dit la crise de l’immigration, en parlant Premier ministre Viktor Orbán à Budapest le vendredi, un document de discussion montrait des signes de la conférence de fois.

“Si nous ne sommes pas sortis de l’Europe, le continent ne sera plus une Europe des citoyens qui vivent ici, mais aussi quelques grosses sommes d’argent allant au-delà du cadre des Etats-nations minded hagymázas leader militants rêvent non élu par quiconque se réunira dans la prochaine période. […] Si nous pensons de la Fondation Soros, le pas déraisonnable “- a déclaré le chef du gouvernement devant un parterre d’intellectuels chrétiens Association, l’Association de coopération civil hongrois et organisé par Batthyány Société d’événement professeurs.

De l’avis de Viktor Orbán, est pas un hasard si quotidienne transporté en Europe par des milliers de personnes. Pas simplement teszetoszaságról, mais plutôt un, de gauche consciente peut être constructions mentales ils se rendent compte que les États-nations en Europe veut être entre crochets, et si vous avez une lutte politique conventionnelle pourrait pas faire face avec le christianisme et l’identité de l’État-nation, ils peuvent tenter une base ethnique – at-il dit. “Cette conspiration, de trahison contre cela, nous devons nous tourner vers la démocratie, nous devons nous tourner vers les gens” pour être en mesure de dire oui ou non aux événements actuels – a exhorté le Premier ministre. Viktor Orbán a d’abord été proposé, par conséquent, aucun doute que le but de l’avis qu’une forte, l’Europe chrétienne kerekedjen sur le lancement d’un débat européen.

«Je mentais Orbán”
L’Ensemble – L’époque du Parti, selon le Premier ministre Viktor Orban était couché à côté d’une des théories du complot document de discussion ébouriffante montrant des signes des temps par la conférence parce que sa politique n’a pas permis de résoudre la crise des réfugiés – a déclaré le parti le vendredi.
La démocratie, nous devons nous tourner vers

Voisin de l’ouest a également dit la protection des frontières, ce qui – en citant – Autriche ‘chef élu dit, “ne nous construisons pas une clôture, mais les portes, qui sont longues ailes.” Dans les mots de Werner Faymann, chancelier autrichien se référant à de grandes réjouissances suscité la salle, et Viktor Orban a également déclaré que ce son un drôle de chose, mais vraiment pathétique. À son avis, car il montre que l’Europe, qui était un monde de liberté d’expression, il existe aujourd’hui une condition mentale que certains mots, comme une clôture, vous ne pouvez pas prononcer.

Le premier ministre dans son discours souviendra longtemps après l’histoire politique du côté civil hongrois ainsi, rappelant, par exemple, en 1994, était – quand ils sont revenus les communistes, bien que les élections législatives, “et non des réservoirs, où le changement qualitatif» – cette année-là avait déjà fait une première tentative pour Alliance civile de construire, mais il ne réussira pas.

Photo: Bela Nagy / Magyar Nemzet

Il a évoqué la relation entre le Fidesz et le chrétien-démocrate, qui est décrite comme telle dans l’alliance avec le travail chrétien-démocrate Parti populaire pour servir hajóhorgonyként. Pas un hasard – il poursuivi – est que la composition actuelle de la Cour constitutionnelle – qui selon lui est au moins aussi important que le Parlement – sont fondamentalement conservatrice, la majorité démocrate-chrétien. Le Ab tente de faire appliquer les décisions des fonds constitutionnels, qui sont formés conjointement par le Fidesz et le chrétien-démocrate – il dit. Un examen historique a également souligné que dans le cycle précédent Loi fondamentale a créé la première Constitution démocratique hongrois écrite de la nation.

Le Premier ministre était l’invité de Radio Kossuth vendredi matin. Il a dit, “Les peuples d’Europe commencent à se réveiller”, ils ont réalisé que l’immigration est une question culturelle, «notre identité est en jeu.” Bruxelles ne prévoit pas une solution pour résoudre le problème des Etats-nations, que la Hongrie a fait sa part.

Signes des temps
Viktor Orbán, environ quarante minutes avant les conférenciers bien réagi, tels que la stratégie de l’église manque Osztie Zoltan, président de l’Association des intellectuels chrétiens mots. Le Premier ministre avait ceci à dire: maintenant que Andras Veres a été élu président de la Conférence des évêques catholiques hongrois, il y aura une stratégie, mais ne sais pas si ce sera grâce au gouvernement. Les signes matériels de débat de l’époque était le premier ministre a déclaré que le document aspirálhat raison de croire que, dans les dix prochaines années – espoirs de droite – si boussole gouvernements. L’Institut culturel italien, la Chambre nationale des représentants entre 1865 et 1902 a accueilli présenté émetteur discussion du bâtiment Signes papier du Times a été – comme il est le kit de presse écrite distribuée à l’événement – les intellectuels chrétiens apprécié par la réalité hongroise, les bases de la société, fera le point sur les résultats, mais la critique sur et faire des suggestions.

Source: mno.hu

Leave a Reply 561 megnézve, 1 alkalommal mai nap |