< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Lebukott a kínai macskahúsfeldolgozó////Chinesische Katze wurde in der Fleischverarbeitung gefangen

| Mobile | RSS

Lebukott a kínai macskahúsfeldolgozó////Chinesische Katze wurde in der Fleischverarbeitung gefangen

2015. október 31. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Lebukott a kínai macskahúsfeldolgozó

Nagy az online közfelháborodás Kínában, miután lelepleződött egy „macskaház”; a szűk ketrecekben tartott cicákat emberi fogyasztásra szánták. Két napja hozták nyilvánosságra, hogy a rendőrség Tiencsinben (itt volt egyébként hajdanán egy apró gyarmatféléje a Monarchiának) egy olyan udvaros házra bukkant, ahol kétszáznál is több macskát tartottak nagyon kis helyen összezsúfolva, rossz körülmények között.

„Sokszor láttuk korábban, hogy gyakran szállítanak macskákat , de nem gondoltuk, hogy mivel foglalkoznak valójában ezek az emberek” — nyilatkozott a botrány kirobbanása után egy helybéli azokról, akik már két-három éve bérlik ezt a telephelyet. Most letartóztatták őket, de a jelentések szerint a macskahúst idáig több tartományba is rendszeresen szállították.

A kínai közösségi médiában most nagyon pörög a #CatMeatUsedForHamAndKebabs, a legnépszerűbb komment a „soha többé nem eszem utcai árusnál”. Sokan a saját macskájuk fényképét teszik fel, „Cicuskám, remélem, nem egy engedély nélküli kifőzdében végzed”, és hasonló óhajok kíséretében.

Nem ez az első ilyen botrány: tavaly kiderült, hogy a pekingi külvárosok kóbor macskáit is összfogdossák és ételként adják el. A macskaevés Kína nagy részén ugyanúgy tabunak számít, mint nálunk, néhány vidéki területen azonban elfogyasztják. Komoly nemzetközi kritikákat vált ki az évente megrendezett kutyahús fesztivál is, amelyen 10 ezer kutyát ölnek le. Kínában is egyre erősebb a kampány, hogy tiltsák be a macska- és kutyaevést, ami az aktivisták szerint szörnyű és kőkorszaki szokás.

forrás:index.hu

 

Leave a Reply 782 megnézve, 1 alkalommal mai nap |