< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Oroszország és Kína felborítaná a világrendet

| Mobile | RSS

Oroszország és Kína felborítaná a világrendet

2015. november 8. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Oroszország és Kína felborítaná a világrendet

szerző:Th.B.

Ashton Carter amerikai védelmi miniszter szerint Oroszország és Kína felborítaná a mostani világrendet, ha tudná, de nem képes erre, mert az Egyesült Államok védelmi fejlesztéseivel megakadályozza őket ebben.

Ashton Carter és maláj kollégája, Mohd Johari Baharum
Fotó: AFP

Oroszország kihívóan viselkedik a tengereken, a levegőben, az űrben és a kibernetikai térben is. … A legnyugtalanítóbb, hogy Moszkva nukleáris kardcsörtetése kétségessé teszi az orosz vezetők elkötelezettségét a stratégiai stabilitás mellett, és hogy tiszteletben tartják-e az atomfegyverek bevetésétől való tartózkodás normáit.

Mint mondta

mi nem akarunk hideg, még kevésbé forró háborút Oroszországgal, de senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy az Egyesült Államok megvédi érdekeit, szövetségeseit, az elvi alapokon álló nemzetközi rendet és a szép jövőt, amelyre mindannyian számíthatunk. Természetesen sem Oroszország, sem Kína nem képes felborítani ezt a rendet, de próbálkozik vele.

Kínának címezve kijelentette, hogy az Egyesült Államok folytatja azon akcióit, amelyekkel a tengerek szabad hajózhatóságát akarja demonstrálni, de semmilyen konkrét tervet nem említett. Mint ismert éles vádaskodáshoz vezetett nemrégiben, hogy a Pentagon hadihajót vezényelt egy olyan mesterséges sziget közelébe ezen a tengeren, amelyet Kína egy zátonyon hozott létre.

Az AP hírügynökséget idéző MTI szerint a védelmi miniszter a Ronald Reagan Elnöki Könyvtárban elmondott beszédében most először használt ilyen kemény szavakat az USA volt hidegháborús ellenfelével szemben.

forrás:index.hu

Leave a Reply 192 megnézve, 1 alkalommal mai nap |