< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Orbán főtanácsadója: a miniszterelnök visszavette Lázártól az irányítást

| Mobile | RSS

Orbán főtanácsadója: a miniszterelnök visszavette Lázártól az irányítást

2015. november 11. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Orbán főtanácsadója: a miniszterelnök visszavette Lázártól az irányítást

Orbán főtanácsadója: a miniszterelnök visszavette Lázártól az irányítást

A Nemzeti Minimum-program meghirdetői elavult statisztikákból dolgoznak, ezért beszélnek negyvenezer éhező gyermekről – állítja Hegedűs Zsuzsa. A miniszterelnöki főtanácsadó szerint a szociális szakma széthúzó, a plakátkampány rossz, a kerítés pedig jó válasz a migránsválságra. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Három kérdés-válasz a holnap megjelenő nagyinterjúból:

– A Nemzeti Minimum-program negyvenezer éhező gyermeket emleget.

– Sokáig magam sem tudtam, honnan veszik a számot, míg ki nem derült, hogy a 2008-as statisztikákból (…). A Nemzeti Minimum-program követelése, hogy törvényi úton teremtsék meg a magyarországi gyerekek mindennapos, rendszeres, minőségi étkeztetésének feltételeit, és garantálják ehhez a forrásokat, valójában teljesített vágy (…).

***

– Ön szereti a kerítést, vagy csak, Hiller István után szabadon, nem tud nála jobb megoldást?

– Elfogadom a kerítést, mert Orbán Viktor az EU kormányfői elé terjesztett hatpontos csomagjával világossá tette, hogy nem a megoldást látja benne, csak a helyzet pillanatnyi kezelését. Ha az unió képes volna megvalósítani a javaslatát, lebonthatnánk a drótakadályokat. Csakhogy a cselekvésben gátol Európa egykori szép víziója. A nyílt, befogadó, békés világ reménye, amelybe oly sokan beleszerettünk. Csakhogy a ma Európába özönlők akkora tömegben és oly gyorsan érkeznek, hogy a legjobb szándékkal sem lehet azt remélni, hogy belátható időn belül integrálódni tudnak (…).

***

„Lefokozta” Lázár Jánost a kormányfő?

– A miniszter a helyén maradt, a politikai irányítást azonban a miniszterelnök a saját kezébe vette vissza. A változás nem látványos, de jelentős.

A teljes nagyinterjú a november 12-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 149 megnézve, 1 alkalommal mai nap |