< Böngészés > Főoldal / Riport / Blog article: Tudósítás/ Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Konferencia 2015, nov. 6-7

| Mobile | RSS

Tudósítás/ Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Konferencia 2015, nov. 6-7

2015. november 12. | hozzászólás | Riport

Szeged Karolina gimi 2015 konferencia 024Szeged Karolina gimi 2015 konferencia 023Szeged Karolina gimi 2015 konferencia 019Szeged Karolina gimi 2015 konferencia 022Szeged Karolina gimi 2015 konferencia 021Szeged Karolina gimi 2015 konferencia 017Szeged Karolina gimi 2015 konferencia 018Szeged Karolina gimi 2015 konferencia 016Szeged Karolina gimi 2015 konferencia 015Szeged Karolina gimi 2015 konferencia 014Szeged Karolina gimi 2015 konferencia 012Szeged Karolina gimi 2015 konferencia 009Szeged Karolina gimi 2015 konferencia 006Szeged Karolina gimi 2015 konferencia 004Szeged Karolina gimi 2015 konferencia 003Szeged Karolina gimi 2015 konferencia 002 Szeged Karolina gimi 2015 konferencia 001
Tudósítás/ Karolina Konferencia 2015, nov. 6-7

Több telefont, kommentet kapott szerkesztőségünk, hogy mikor tesszük már fel a tudósítást. Én a főigazgató asszony kérését teljesítettem, hogy a megjelenés előtt szeretné megnézni….sajnos a mai napig nem érkezett meg a levele!

A konferencia a szentmisével kezdődött, ami az alsóvárosi Ferences templomban tartottak. A szentmisén a szegedi Karolinások, valamint a HMVH –ek, illetve a Délvidéki misszió, az Iskolanővéri Szolgálat Erdélyből vettek részt. A templomban közel 350 hívő volt jelen!
A plébános Úr imájában kérte Isten áldását a jelenlévőkre, valamint a nem jelenlévő hívekre is. Később említést tett Bálint Sándor Szeged szülöttjéről is. Továbbiakban beszélt a gyökerek adta lehetőségekről. „ha valaki elveszíti, a gyökereit annak már rég vége van”. Majd így folytatta „ Az Iskolanővérek, akkor lesznek hatékonyak, ha nem felejtik el a képességüket. A gyökereikből tudnak táplálkozni! Kiemelte a bizalom, a hátrány, a szeretet szavak jelentőségét az emberek s a hívők életében. A szeret, Isten parancsa.
A megnyitó részt vett:
– LOBMAYER M. JUDIT Tartományfőnöknő
-Dr. Tornay Krisztina M. PETRA
Tartományfőnökség pályázatíró
– Dr. Katona György docens Ny m E Sopron
– Szegedi Ágnes főigazgatója asszony
A Tartományfőnök asszony – LOBMAYER M. JUDIT – megnyitójában beszélt a magalakulásukról, s annak nehézségeiről, küzdelmeikről, Isten szeretetéről, a hit nagyságáról, s annak hiányairól, amellett az iskolanővérek szenvedéseiről a II. világháborúban. Elhurcolás borzalmairól, és annak kínjairól.
A diaképek megrendítették a jelenlévő lelkeket. Ám, a nővéreket Isten soha nem hagyta el! A Boldogasszony Iskolanővéreknek mindig is Szeged volt a fellegvára. A tudás mélyen gyökeredzik, a lelkükben is jelen van.
Később dicsérte a bátrakat, akik nem hagyták el a hitüket. 1992 – ben nyitották meg a Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégiumot.
Boldogan jelentette ki: – a világban minden hol nyitottunk iskolákat, a tudás előtt meghajolva. Az USA – ban is alapítottunk rendeket.(női, férfi)
Dr. Tornay Krisztina M. Petra az előadásában kiemelte s feltette a kérdést:
– Milyen a küldetéses ember?

Két jellemzője van. – bátorság, bizalom. Ezek a szavak Teréz anya karizmája! Később kifejtette, Teréz anya szerepét, bátorságát, megingathatatlanságát. Szellemi tisztaságát.
A mai embernek erre van a legnagyobb szüksége. Mire is? Bátorságra, bizalomra! A hitünk ezekkel a fogalmakkal erősödik! A félelmet folyamatosan le kell küzdeni! Abban a szellemben neveljük a nővéreket, hogy bizalommal legyenek az emberek felé, és bátran viselkedjenek, s higgyenek Isten parancsában, a szeretet parancsban!
Dr. Katona György felszólalásában kiemelte a digitális világ előnyeit s hátrányait. A diákok ebben a világban otthon érzik magukat.-majd így folytatta, a szekció ülésen, bővebben kifejtem ennek a világnak a lehetőségeit a fiatalok körében!

Szegedi Ágnes Főigazgató asszony röviden, tömören megfogalmazta a Karolina küldetését, a hit gyarapodását, a tudás megingathatatlanságát, Isten szeretetét. Dicsérte a bátrakat. Záró mondatában kifejtette az oktatás, képzés adta lehetőségeket. Erősíteni kell a diákokban Isten szeretetét, és nélkülözhetetlenségét.

2015.november 07

Oláh – István László

Leave a Reply 4890 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: