< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Dráma Lövések Párizs több részén, túszdráma – Francois Hollande közelében gránátok robbantak

| Mobile | RSS

Dráma Lövések Párizs több részén, túszdráma – Francois Hollande közelében gránátok robbantak

2015. november 14. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Dráma

Lövések Párizs több részén, túszdráma – Francois Hollande közelében gránátok robbantak

Lövöldözés és robbantás történt a francia főváros több különböző helyszínén, egy étteremében, egy bárban, és a Stade de France mellett, ahol Francois Hollande francia államfő is tartózkodott. Halottak is vannak.

Összehangolt támadás

Bár az első hírek egy kalasnyikovos lövöldözőről szóltak, majd egyre jobban körvonalazódott, hogy egy összehangolt, több támadó által végrehajtott akciósorozattal csaptak le a francia főváros több pontjára – az áldozatok számra már negyven felett van.

A franca államfő a stadionban meccset nézett, kimenekítették a helyszínről, majd azonnal csatlakozott a válságstábhoz

A meccset néző szemtanúk szerint a robbanásokat követően a játék tovább folyt a stadionban, bár egy helikopter is megjelent felettük: “Két nagy robbanást hallottunk, majd egy kisebbet, de minden ment tovább, mintha mi sem történt volna, majd a hangosbemondóban jelezték, hogy el kell hagyni a stadiont.” A szurkolók a Twitteren értesültek a döbbenetes hírekről.

 

Vincent Berthézène ‏@Vince66240

Először a belvárosi X. kerületben, a Le Petit Cambodge étteremnél dördültek lövések, majd a Bataclan nevű szórakozóhely előtt, ezt követően pedig a rue Charonne környékén ropogtak a kalasnyikovok.

Vincent Berthézène ‏@Vince66240

 

A liberation.fr cikke szerint legalább 100 túszt ejtettek a Párizs belvárosában található Bataclan szórakozóhelyen. A szemtanúk szerint az Allah Akbar (Allah nagy) kiáltás volt hallható, majd fegyveresek rontottak a koncertező tömegre, a sorozatlövők miatt szó szerint fröcskölt a vér.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 133 megnézve, 1 alkalommal mai nap |