< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Sokkolta a világot a párizsi terrorsorozat////Il a choqué le monde une série de terreur à Paris

| Mobile | RSS

Sokkolta a világot a párizsi terrorsorozat////Il a choqué le monde une série de terreur à Paris

2015. november 15. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Sokkolta a világot a párizsi terrorsorozat

Folyamatosan érkeznek a részvétnyilvánítások a világ vezető pilitikusaitól a párizsi merényletsorozat után. Közben dzsihadista csoportok ünneplésbe kezdtek, sokan az Iszlám Államot éltetik.

Keményen nekimentek Cameronnak

David Cameron brit kormányfő a Twitteren és személyes Facebook-oldalán egyaránt közzétett rövid üzenetében megdöbbenésének adott hangot a párizsi terrortámadások miatt, és közölte, hogy Nagy-Britannia minden tőle telhető segítséget megad Franciaországnak. A brit külügyminisztérium sürgősséggel vizsgálatot kezdett annak kiderítésére, hogy az áldozatok, illetve a támadók által ejtett túszok között vannak-e brit állampolgárok.
Cameron bejegyzése után a kormányfő Twitter-oldalát gúnyos, esetenként dühödt kommentek lepték el. Ezekben visszatérő elemként bukkant fel az a követelés, hogy azonnal le kell zárni Európa, és különösen Nagy-Britannia határait a Közel-Keletről érkező bevándorlók előtt. A brit kormányfő Twitterre beírt számos üzenetben volt olvasható az baljós jóslat, hogy a pénteki párizsi vérengzés után London következik.

Merkel: egyértelmű terror

Mély megrendülését fejezte ki Angela Merkel német kancellár is a merényletek miatt. A kancellár Berlinben nyilatkozva egyértelmű terrorakcióknak nevezte a több helyszínen elkövetett merényleteket.
Merkel hangoztatta, hogy gondolatai ezekben az órákban az áldozatoknál, a hozzátartozóknál és a Párizsban tartózkodó valamennyi embernél járnak. Berlinben bejelentették azt is, hogy a német kormány közvetlen kapcsolatba lépett a francia kabinettel.

Orbán: a franciák mellett állunk

Orbán Viktor miniszterelnök őszinte részvétét fejezte ki a párizsi terrortámadásokban elhunyt áldozatok hozzátartozóinak és Franciaország valamennyi polgárának – tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-t.

Magyarország a szolidaritásáról biztosítja Franciaországot, a magyar emberek a franciák mellett állnak ezekben a rendkívüli órákban – tudatta a miniszterelnök a péntek esti merényleteket követően.

Tusk: Egész Európát támadás érte

A Franciaország elleni támadás merénylet egész Európa ellen – írta Donald Tusk, az Európai Bizottság elnöke, Francois Hollande francia elnöknek címzett szombat hajnali levelében.

“Ma este Franciaország a terrorizmus elleni harc frontvonalába került, de Franciaország nincs egyedül. Ez a harc egész Európa harca, és mindenkié a szabad világban” – fogalmazott a bizottság elnöke. A francia nagy, erős és rugalmas nemzet, le fogja tudni győzni a tragédiát – tette hozzá.

 

A tragikus, gyalázatos terrorcselekmény nem érheti el célját, nem győzhet a szétválasztás, a félelem, és nem áshatja alá a szabadságot. A szabadság, egyenlőség, testvériség értékeiért az Európai Unió valamennyi kormánya és nemzete kiáll – fogalmazott a bizottsági elnök.

Obama nem kívánt találgatni, kik az elkövetők

Nemcsak Párizs és Franciaország népe, hanem az emberiség és az egyetemes értékek ellen intéztek terrortámadást – jelentette ki péntek este a Fehér Házban Barack Obama amerikai elnök a merényleteket követően.

Obama, aki a támadásokat az ártatlan polgári lakosok terrorizálására irányuló gyalázatos kísérletnek minősítette, leszögezte, hogy az Egyesült Államok minden segítséget megad legrégebbi szövetségesének, Franciaországnak a terrorizmus és a szélsőségesség elleni harcban, és mindent megtesz az elkövetők felelősségre vonásáért. Barack Obama nem kívánt találgatásokba bocsátkozni a támadók kilétét illetően. Az elnök együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak.

Putyin: Minden segítséget megadunk

Vlagyimir Putyin mély együttérzéséről biztosította Francois Hollande francia államfőt “a Párizsban történt borzalmas merényletsorozat” miatt – közölte szombatra virradó éjjel az orosz elnök szóvivője, Dmitrij Peszkov.

“Oroszországban határozottan elítélik ezeket az embertelen gyilkosságokat, és készek minden segítséget megadni” az elkövetők felkutatásához – hangsúlyozta Peszkov.

Irán is elítélte a terrort

Az emberiség elleni gaztettnek minősítette a francia fővárosban, Párizsban történt terrortámadásokat szombaton Haszan Róháni iráni elnök, aki egyben lemondta Olaszországot, a Vatikánt és Franciaországot érintő európai körútját, amelyre szombaton indult volna.

Francois Hollande francia államfőhöz írt üzenetében kifejtette: “Az iráni nép nevében, amely ugyancsak áldozata a terrorizmusnak, határozottan elítélem ezeket az emberiség ellen elkövetett bűncselekményeket, egyben részvétemet nyilvánítom a francia népnek és kormányának gyászában”.

Ünnepelnek a dzsihadisták

A szélsőséges internetes fórumok figyelésére szakosodott SITE Intelligence Group szombat hajnali közlése szerint a dzsihadista csoportok a közösségi portálokon ünnepelték a terrormerényleteket. A beszámoló szerint főleg a Twitteren számos olyan bejegyzés olvasható, amelyek szerint az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet állhat a vérengzés mögött.

A bejegyzéseket “Párizs lángokban”, valamint “A Kalifátus lecsap Franciaországra” arab nyelvű hashtagekkel látták el. A SITE szerint a dzsihadista csoportokhoz köthető közösségi fórumokon fotók is megjelentek a terrortámadásokról. Egy online hírcsatorna, amely az Iszlám Állammal rokonszenvez, a Szíriában végrehajtott francia légitámadásokat rója fel Párizsnak, megjegyezve, hogy “ma (Franciaország) is megízlelhette ugyanezt”.

atv.hu összeállítás

 

forrás:atv.hu

 

Il a choqué le monde une série de terreur à Paris

Ils continuent d’obtenir la sympathie du premier pilitikusaitól du monde après une série d’attentats à Paris. Dans l’intervalle, les groupes djihadistes célébration a commencé, beaucoup de perpétuer de l’Etat islamique.

Cameron a frappé dur

Le Premier ministre britannique David Cameron sur Twitter et page personnelle Facebook a posté un court message à la fois exprimé la consternation en raison des attaques terroristes à Paris et a déclaré que la Grande-Bretagne fait de son mieux l’aide à la France. L’urgence Foreign Office britannique a ouvert une enquête pour savoir si il ya des ressortissants britanniques parmi les victimes et les otages capturés par les assaillants.

Après l’enregistrement, le premier ministre Cameron page Twitter moqueur, parfois des commentaires en colère inondée en. En retour élément émergé dans l’affirmation selon laquelle l’Europe doit être fermée immédiatement, surtout les limites de la Grande-Bretagne aux immigrants en provenance du Moyen-Orient. Le Premier ministre britannique a conclu un certain nombre de messages Twitter avait lu la prédiction sinistre qu’après le bain de sang de vendredi à Londres suit Paris.

Merkel: Effacer la terreur

Exprimé choc profond parce que la chancelière allemande Angela Merkel dans les attentats. A Berlin, la chancelière Commentant actions terroristes claires qu’il a appelé la violence perpétrée à plusieurs endroits.

Merkel a insisté pour que ses pensées durant ces heures gens sont tous les sacrifices, et le rapport que de rester à Paris. Il a également annoncé à Berlin que le gouvernement allemand est entré en contact direct avec le cabinet français.

Orban: Nous sommes à côté de la Française

Le Premier ministre Viktor Orban a exprimé ses sincères condoléances à la personne décédée dans les proches de Paris attaques terroristes victimes et tous les citoyens de France – a informé le ministère des Affaires étrangères et du Commerce extérieur MTI.

Hongrie en solidarité avec la France, le peuple hongrois sont en ces heures inhabituelles par les Français – informé le Premier ministre après l’assassinat, vendredi soir.

Tusk: Toute l’Europe a été attaqué

La contre-attaque contre la France l’indignation dans toute l’Europe – par Donald Tusk, Président de la Commission européenne, adressée au président français François Hollande lettre samedi matin.

“Ce soir, la France a été combattre le terrorisme sur l’avant-garde, mais la France est pas seul dans cette lutte à travers l’Europe dans la lutte, et tout le monde dans le monde libre.” – A déclaré le président du comité. La grande, forte et résiliente nation française, il sera en mesure de surmonter la tragédie – il ajouté.

Les actes tragiques et de terrorisme atroces ne peuvent pas atteindre l’objectif, ne gagnera pas la séparation, la peur, et ne doivent pas porter atteinte à la liberté. Liberté, égalité et fraternité de tous les objets de valeur gouvernement de l’Union européenne et les pays stand – a dit le président du comité.

Obama ne veut pas spéculer qui les auteurs

Non seulement attentat terroriste a été envoyé au peuple de Paris et de France, mais aussi les valeurs universelles de l’humanité et contre – at-il dit vendredi soir à la Maison Blanche, le président américain Barack Obama après les attentats.

Obama, qui a décrit les attaques tentative éhontée de terroriser des civils innocents, a déclaré que les États-Unis toute l’assistance à la plus ancienne alliée de la France dans la lutte contre le terrorisme et l’extrémisme, et de faire tous les auteurs de mise en accusation. Barack Obama ne veut pas spéculer sur l’identité des assaillants. Le président a exprimé sa sympathie aux familles des victimes.

Poutine: nous fournissons toute l’assistance

Vladimir Poutine profonde sympathie François Hollande, le chef de l’Etat français a assuré en raison de “les attentats horribles se sont passées à Paris” – at-il dit samedi soir de la porte-parole présidentiel russe Dmitri Peszkov.

“La Russie condamne fermement ces tueries inhumaines, et ils sont prêts à fournir toute l’assistance” à trouver les auteurs – Peszkov souligné.

L’Iran a également condamné la terreur

Déclarée crime contre l’humanité dans la capitale française, Paris, les attaques terroristes ont eu lieu le samedi le président iranien Hassan Rohani, qui est également annulé Italie, tournée européenne impliquant le Vatican et la France, qui avait commencé le samedi.

François Hollande un message chiffre affiché de l’Etat français, a déclaré: «Au nom du peuple iranien, qui est aussi une victime du terrorisme, condamne fermement ces crimes commis contre l’humanité, en même temps, je déclare mes condoléances au peuple français et le gouvernement de deuil.”

Ils célébrer les djihadistes

Divulgation samedi matin de forums extrémistes Internet pour surveiller SITE Intelligence Group a déclaré que les groupes djihadistes spécialisés sur les sites de réseautage social ont célébré les attentats terroristes. Selon le rapport, en particulier le nombre de messages Twitter lu, selon ce qui peut être appelé État islamique d’organisation terroriste djihadiste derrière le massacre.

Les entrées sont marquées avec “Paris en flammes” et “Le drainage califat France” dans hashtagekkel arabe. SITE a déclaré que les groupes djihadistes liés à des forums communautaires de photos ont également paru dans les attaques terroristes. Un canal de nouvelles en ligne, ce qui est favorable à l’Etat islamique, les Français effectué des frappes aériennes en Syrie accuse Paris, notant qu ‘”aujourd’hui (France) a également goûté le même.”

atv.hu compilation

Source: atv.hu

Leave a Reply 139 megnézve, 1 alkalommal mai nap |