< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: G20: Putyin elárulta, kik pénzelik az Iszlám Államot))))G20: Putin revealed, whom the Islamic State is financed

| Mobile | RSS

G20: Putyin elárulta, kik pénzelik az Iszlám Államot))))G20: Putin revealed, whom the Islamic State is financed

2015. november 17. | hozzászólás | Fecsegő hírek

G20: Putyin elárulta, kik pénzelik az Iszlám Államot


Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet elleni harc fokozását ígérte Barack Obama amerikai elnök hétfőn a G20 országcsoport törökországi csúcstalálkozóján, de hangsúlyozta, hogy abba külföldi szárazföldi csapatokat bevonni hiba lenne. Vlagyimir Putyin ugyanakkor arra emlékeztetett, hogy az Iszlám Államot (IÁ) pénzelő 40 ország között megtalálható a G20-csoport több tagja is.
G20: Putyin elárulta, kik pénzelik az Iszlám Államot
Barack Obama amerikai elnök a G20-as csúcson (Fotó: Reuters)

“A cél a (terror)szervezet megsemmisítése. (.) A harc csak akkor lehet sikeres, ha a lakosság mögötte áll. A külföldi szárazföldi csapatok katonai sikere a kivonulás után ismét megkérdőjeleződne” – hangsúlyozta. “Ezzel megismétlődne az, amit már láttunk” – tette hozzá.

Az amerikai elnök egyúttal hangsúlyozta, hogy Washington Szíriában követett stratégiája helyes. Obama elmondta azt is: kormánya már kezdettől fogva tisztában volt azzal, hogy az olyan csoportok számára, mint amilyen az Iszlám Állam, lehetséges egy nyugati célpontok elleni csapásméréshez szükséges képesség megszerzése. Az amerikai elnök ugyanakkor kitért arra is a párizsi vérengzéssel kapcsolatban, hogy

az Egyesült Államok hírszerzésének nem voltak információi egy esetleges párizsi támadásról.

david cameron brit és justin trudeau kanadai miniszterelnök (fotó: reuters)David Cameron brit és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök (Fotó: Reuters)
A Bassár el-Aszad jövőjével kapcsolatos “hatalmas” nézeteltérések mérséklődtek, és mindenki tisztában van azzal, hogy a szíriai elnök szerepével kapcsolatban kompromisszumot kell kötni – közölte David Cameron brit kormányfő, miután találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a G20-csoport törökországi találkozóján.

Az egyórás négyszemközti találkozót követően Cameron azt mondta, hogy az orosz elnökkel is nagyon jelentős nézeteltérései vannak Ukrajna és Szíria kapcsán,

de azokban a kérdésekben, amelyekben egyetértés van, együtt kell működni Moszkvával. Ilyen például a terroristák finanszírozásának megakadályozása és a terrorizmus elleni védelmet segítő információcsere.

A brit miniszterelnök – elmondása szerint – leszögezte Putyinnak, hogy a szíriai mérsékelt ellenzék bombázását hibának tartja, és arra sürgette az orosz elnököt, hogy a nemzetközi közösséggel együttműködve támogassa a szíriai politikai átmenetet.

Putyin: a G20 országcsoport több tagja is pénzeli az Iszlám Államot

Az Iszlám Államot (IÁ) pénzelő 40 ország között megtalálható a G20-csoport több tagja is – szögezte le hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök a G20-csúcstalálkozó után.

Az orosz elnök elmondta, hogy az Antalya melletti Belekben tartott nemzetközi találkozón orosz részről bemutattak több olyan légi felvételt, amelyek

“világosan mutatják”, milyen méreteket öltött az IÁ által folytatott illegális kőolaj-kereskedelem. Mint mondta, a levegőből látni lehet, hogy több tíz kilométer hosszan kígyóznak a tartálykocsi-sorok.

vlagyimir putyin orosz elnök török kollégájával recep tayyip erdogan-nal (fotó: reuters)Vlagyimir Putyin orosz elnök török kollégájával Recep Tayyip Erdogan-nal (Fotó: Reuters)
Putyin ismételten hangsúlyozta annak szükségességét, hogy egy nagy nemzetközi koalíció lépjen fel a terrorizmus ellen Szíriában. Az államoknak azonban előbb tisztázniuk kell, hogy kit tartanak terroristának és kit a Bassár el-Aszad szíriai elnök ellen fellépő politikai ellenzéknek – tette hozzá.

Erdogan: a terrorizmust senki ne keverje össze a menekültek problémájával

A házigazda Recep Tayyip Erdogan török elnök üdvözölte a G20 által képviselt határozott álláspontot a terrorizmussal szemben. Egyúttal azt kérte, hogy a terrorizmust senki ne keverje össze a menekültek problémájával, valamint azt is hangsúlyozta, hogy senki ne tegyen különbséget a terrorcsoportok között. Erdogan határozott fellépésre szólított fel Szíriában és Bassár el-Aszad elnök leváltását követelte.

2016. február 4-én konferencia lesz a szíriai menekültek ügyéről

A G20 tagjai egyetértenek abban, hogy nemcsak katonai úton, hanem több intézkedés kombinációjával kell fellépni a terrorizmus ellen – közölte Angela Merkel német kancellár a világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő csoport törökországi találkozóján hétfőn.

Merkel azt mondta, hogy ezen intézkedések között

helye van a hírszerzési együttműködésnek és az információk megosztásának, valamint az online kommunikáció megfigyelésének is. A találkozón sokan azt is “hangsúlyozták, és ez a pénzpiacokhoz is kapcsolódik, hogy meg kell akadályozni a terroristák pénzhez jutását”

– közölte a német kancellár.

angela merkel német kancellár és ahmet davutoglu török miniszterelnök feleségével (fotó: reuters)Angela Merkel német kancellár és Ahmet Davutoglu török miniszterelnök feleségével (Fotó: Reuters)

Angela Merkel német kancellár a találkozót értékelve pozitívnak nevezte, hogy a résztvevők kötelezettséget vállaltak arra, hogy többet tesznek a menekültáradat leküzdéséért. A G20-ak megígérték, hogy ezentúl erősebb védelmet és támogatást nyújtanak a polgárháború és terror elől menekülő embereknek.

Ennek részeként a menekülteknek hozzáférést kell biztosítani a szolgáltatásokhoz, az oktatáshoz, és lehetőséget kell kapniuk a megélhetésre – mondta a német kancellár. Merkel egyúttal bejelentette, hogy február 4-én Londonban konferenciát rendeznek a szíriai menekültek ügyében.

A világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő országcsoport kétnapos csúcstalálkozójának résztvevői a péntek éjszakai párizsi vérengzésre válaszul megállapodtak egy sor terrorellenes intézkedésben, köztük abban, hogy együttműködnek a terroristák pénzügyi forrásainak elapasztása érdekében. Határozott fellépést helyeztek kilátásba az iszlamista szélsőségesek ellen, és ezentúl szigorúbban fogják ellenőrizni a határokat, hogy elejét vegyék a polgárháborús országokban kiképzett és harcolt, majd hazájukba visszatérni szándékozó és ott terrorveszélyt jelentő szélsőségesek beáramlásának. Erősítik továbbá a légi közlekedés biztonságát és a titkosszolgálatok együttműködését. A G20-ak megállapodtak abban is, hogy keményebben fel fognak lépni a világhálón terjesztett terrorista propaganda ellen.

atv.hu/MTI

G20: Putin revealed, whom the Islamic State is financed

The Islamic State of enhancing the fight against jihadist organization promised US President Barack Obama on Monday of the G20 group of countries in Turkey Summit, but stressed that it would involve ground troops into foreign mistake. Vladimir Putin, however, pointed out that the Islamic State (IA) are among the 40 countries which finances several members of the G20.
G20: Putin revealed, whom the Islamic State is financed
US President Barack Obama at the G20 summit (Photo: Reuters)

. “(.) The goal of the destruction of the (terrorist) organization of the struggle can be successful only if the population is foreign ground forces behind the military success into question again after the exodus.” – He stressed. “With the recurrence of what we have seen” – he added.

The US president also stressed that the strategy of Washington in Syria proper. Obama said it well: Government has from the beginning been aware of that for groups such as the Islamic State, be required to obtain a blow against western targets measurement capability. The US president, however, also noted in connection with the sanguinary affair in Paris that

the United States had no intelligence information of a possible attack in Paris.

Justin Trudeau and David Cameron, the British Prime Minister of Canada (photo: Reuters) Justin Trudeau and David Cameron, the British Prime Minister of Canada (Photo: Reuters)
On Bashar al-Assad’s future “huge” differences of opinion declined, and everyone is aware of the need to compromise in connection with the Syrian president’s role – said David Cameron, the British prime minister, after a meeting with Russian President Vladimir Putin to the G-20 Turkey meeting.

After a four-hour meeting in the opposite Cameron he said that the Russian president also has very significant disagreements regarding Ukraine and Syria,

but in matters of disagreement with Moscow must work together. These include helping deter and protect against terrorist financing terrorism information exchange.

The British prime minister – according to him – Putin made it clear that the Syrian shelling of a moderate opposition held a mistake and urged the Russian president, in cooperation with the international community to support the political transition in Syria.

Putin: the G20 group of countries are financed by several members of the Islamic State of

The Islamic State (IA) are among the 40 countries which finances several members of G20 – he stated Russian President Vladimir Putin on Monday after the G20 summit.

The Russian president said that in Belek near Antalya, held an international meeting from the Russian side presented a number of aerial photos, which

“clearly shows” what proportions of illegal trade in crude oil by the IA. As he said, it can be seen from the air to several tens of kilometers long snake of tanker lines.

Russian President Vladimir Putin Turkish counterpart Tayyip Erdogan-nal receptor (Photo: Reuters) Russian President Vladimir Putin Turkish counterpart Tayyip Erdogan-nal Recep (Photo: Reuters)
Putin has repeatedly stressed the need for a large international coalition to fight against terrorism in Syria. However, the States must first clarify who can be considered a terrorist and who is fighting against the Syrian President Bashar al-Assad’s political opposition – he added.

Erdogan: no one should confuse terrorism with the problem of refugees

The hosts welcomed Turkish President Recep Tayyip Erdogan, represented by the G20 firm stance against terrorism. It also asked that no one should confuse terrorism with the problem of refugees, and also stressed that no one should make a distinction between terror groups. Erdogan called for determined action in Syria and President Bashar al-Assad demanded he be replaced.

February 4, 2016, will be the conference of Syrian refugees Habré

The G20 members agree that it is not only military means, but a combination of several measures to be taken against terrorism – said German Chancellor Angela Merkel the world’s 19 largest economies and the European Union, bringing together a group meeting in Turkey on Monday.

Merkel said that of those measures

place in the intelligence cooperation and sharing of information and the monitoring of online communications as well. At the meeting, many people also “stressed, and this is also related to the financial markets that we need to prevent terrorists from entering money”

– Said the German Chancellor.

German Chancellor Angela Merkel and Turkish Prime Minister Ahmet Davutoglu and his wife (photo: Reuters) German Chancellor Angela Merkel and Turkish Prime Minister Ahmet Davutoglu and his wife (Photo: Reuters)

German Chancellor Angela Merkel called the meeting assessed as positive that the participants committed themselves to do more to combat the influx of refugees. The G20 promised that from now greater protection and support to fleeing the civil war and terror front of people.

As part of the services to be provided, access to education for refugees, and should be given the opportunity to make a living – said the German Chancellor. Merkel also announced that on February 4 in London held a conference regarding the Syrian refugees.

The world’s 19 largest economies and the European Union, bringing together groups of countries participants of the two-day summit in response to the massacre Friday night in Paris agreed on a series of anti-terror measure, including that work together to agalactia the financial resources of terrorists. Decisive action being planned against Islamist extremists, and from now on will be monitored more strictly out of bounds to discourage any trained and fought in the Civil War country and planning to return to their home countries and terrorist acts against extremists there in inflows. As well as strengthen security in the aviation and intelligence cooperation. The G20 also agreed that the harder they will go up against terrorist propaganda disseminated on the web.

atv.hu/MTI

Leave a Reply 154 megnézve, 1 alkalommal mai nap |