< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Újra robbanhat a politikai bomba csütörtökön))) Peut exploser une bombe politique nouveau jeudi

| Mobile | RSS

Újra robbanhat a politikai bomba csütörtökön))) Peut exploser une bombe politique nouveau jeudi

2015. november 18. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Újra robbanhat a politikai bomba csütörtökön

A görög parlament elutasíthatja az eurózóna pénzügyminiszterei és az athéni vezetés között a hét elején létrejött megállapodást, ami újra válságba sodorná az országot, mert nem kapná meg az EU 86 milliárdos hitelcsomagjának első nagyobb részletét.

Az első egymilliárd euró után további 12 milliárdot kaphat Görögország a nyáron útjára indított harmadik – 86 milliárd euró keretösszegű – hitelprogramból, ha az athéni parlament rábólint a kormány és az eurótagállamok pénzügyminiszterei hét eleji megállapodására. Az utóbbi feltétele, hogy az abban foglaltakat jóváhagyja a törvényhozás. Ezt azonban még a kormányfő sem veszi biztosra – derül ki az athéni ekathimerini.com hírportál cikkéből.

Az egyezség kulcseleme a végrehajtással fenyegetett lakástulajdonosokkal kapcsolatban kötött kompromisszum. Athén eredetileg teljesen fel akarta függeszteni az első lakásukat vásárlók esetén az árveréseket, ám ez aláásta volna a bankrendszer alapjait, hiszen megkérdőjelezte volna a hitelek visszafizetésének kötelezettségét. Görögországban az 1,2 millió ingatlan-jelzáloghitelből 350 törlesztésével késlekednek az adósok.

Egérút

Az alku eredményeként azok mentesülnek az árverezés alól, akik lakása kevesebb, mint 170 ezer eurót (53 millió forint) ér és éves jövedelmük nem magasabb 8180 eurónál (2,5 millió forint). Párok esetén az utóbbi határ 13 917 euró, amely két gyermekig minden egyes gyerek esetén 3361 euróval nő. Rajuk kívül részleges mentességet kapnak azok a kétszülős, kétgyermekes családok, akik ingatlana maximum 230 ezer eurót ér és éves jövedelmük nem több 35 86 eurónál.

Ezek a családok megállapodhatnak bankjukkal a hitel átalakításáról, oly módon, hogy a pénzintézet az ingatlanhitel fedezeteként figyelembe veheti más vagyontárgyaikat is. A mentességgel vagy kedvezménnyel nem védett rossz hitelek esetében a bankoknak joguk van ugyan eladni a követelést az ilyen tartozások behajtásával foglalkozó alapoknak, ám abban nem sikerült megállapodnia a görög vezetésnek és az eurózóna pénzügyminisztereinek, hogy ezt milyen feltételekkel tehessék meg.

Folytatódó tárgyalások

Ez az egyik kérdést, amelyről a remélhetően sikeres parlamenti szavazás után azonnal tovább kellene tárgyalniuk a feleknek. Ha ezek sikerrel járnak, akkor a görögök további egymilliárd euróra számíthatnak a segélycsomagból. Ez az összeg kiegészítheti azt a 12 milliárdot, amelyet a törvényhozás igenje után átutalnak nekik. Az utóbbi összegből kétmilliárd folyhat be az államkasszába a kormány kiadásaira, tízmilliárdból pedig feltőkésítenék a bankokat.

Az utóbbi lehet az adu az ország vezetésének kezében azokkal a kormánypárti képviselőkkel szemben, akik soványnak tartják az ingatlan-végrehajtással kapcsolatos megállapodást, s ezért dezertálni készülnek. A feltőkésítés kell ugyanis ahhoz, hogy a júniusban bevezetett pénzfelvételi és átutalási korlátozásokat feloldhassák. Márpedig a lakosság, azaz a szavazóik gyűlölik ezeket a korlátokat.

Ugyanakkor nem ígérkezik könnyűnek a szavazás: mind a nagyobbik kormánypárt, a baloldali Sziriza, mint a kisebbik, a nacionalista ANEL képviselőinek egy része kifogásolja, hogy csak a veszélyeztetett lakáshiteladósok negyede fölé tudtak védőernyőt emelni.

Aggódnak

Alekszisz Ciprasz miniszterelnök környezetéből olyan hírek szivárogtak ki, amelyek szerint a kormányfő aggódik a szavazás miatt. Szinte biztos, hogy a Sziriza egyes képviselői nem fogják támogatni kormányukat, az ANEL egyik politikusa pedig előre jelezte, hogy a nem gomb megnyomására készül.

A nyáron hasonló esetekben az ellenzék mentette meg a kormányt, amely a görög euró megtartása érdekében hajlandó volt kipótolni a lázadó kormánypárti képviselők hiányzó szavazatait. Most azonban más a helyzet.

Az ellenzéki pártok jelezték, hogy nem fogják támogatni a kormány javaslatát. Közülük a legnagyobb a jobbközép Új Demokrácia politikai csalással vádolta a kormányt azért, mert nem tudta teljesíteni azt az ígéretét, miszerint az összes bajban lévő lakástulajdonost megvédi a végrehajtástól.

forrás:napi gazdaság.hu

Peut exploser une bombe politique nouveau jeudi

Le parlement grec peut rejeter des ministres des Finances de la zone euro et la direction athénienne établi un accord plus tôt cette semaine, qui serait à nouveau mettre le pays dans une crise parce qu’il ne recevrait pas le paquet de 86 milliards de prêts de l’UE, la première tranche majeure.

Après le milliard premiers euros supplémentaires de 12 milliards de la Grèce pourrait recevoir en été lancé un troisième – installation de 86 milliards d’euros – programme de crédit si le parlement signe Athènes pour le gouvernement et les ministres des Finances de l’accord euro des États membres au début de la semaine. Ce dernier exige que le plus disponible approuver la législation. Cependant, cela est encore le premier ministre ne prend pas pour acquis – selon le site de nouvelles de l’Athènes ekathimerini.com article.

L’accord est un élément clé dans la mise en œuvre propriétaire souscrite menacé de compromis. Athènes voulait à l’origine être suspendu pour les acheteurs de première maison de ventes aux enchères dans leurs tout à fait, mais cela aurait sapé les fondements du système bancaire, il a été remis en question en raison de l’obligation de rembourser les prêts. En Grèce, les 1,2 millions de prêts immobiliers hypothécaires à 350 emprunteurs remboursement du retard.

Egérút

À la suite de l’accord sont exemptés de la vente aux enchères qui est appartement vaut moins de 170 milliers d’euros (53 millions de HUF) et le revenu annuel ne dépasse pas € 8180 (millions de HUF 2,5). Le dernier cas de couple limite de 13 917 euros, qui augmente de € 3361 pour deux enfants, chaque enfant. L’exonération partielle sera accordée à eux en plus des deux-parent, deux enfants de familles qui sont à votre propriété est une valeur et le revenu annuel ne dépasse pas 35 EUR à 230 milliers d’euros 86.

Ces familles acceptent sur leur adaptation de crédit bancaire, de sorte que l’institution financière de la propriété comme garantie pour le crédit, tenir compte de leurs autres actifs ainsi. Dans le cas de l’exonération ou à prix réduits Bad prêts non garantis, les banques ont le droit de vendre de la dette en tant que telle engagés dans des fonds de recouvrement de la dette, mais qui ne pouvaient pas être d’accord entre les dirigeants grec et les ministres des Finances de la zone euro à le faire dans ce genre de conditions.

La poursuite des négociations

Ceci est une question qui devrait continuer à négocier avec les parties immédiatement après le vote parlementaire, espérons succès. Si elles sont couronnées de succès, les Grecs peuvent attendre à un autre paquet d’aide milliards d’euros. Ce montant viendra compléter les 12 milliards $ qui sera transféré à eux après l’Assemblée législative a fait. Le dernier montant de deux milliards d’écoulement dans les caisses de l’Etat des dépenses du gouvernement, le feltőkésítenék tízmilliárdból banques.

Ce dernier pourrait être la carte maîtresse dans les mains contre le leadership du pays avec des représentants pro-gouvernementaux, qui détiennent accord maigre sur l’application de la terre et, par conséquent, se préparent à abandonner. La recapitalisation sera également le même pour que les restrictions de retrait et de transfert introduits dans feloldhassák Juin. Cependant, dans la population, à savoir les électeurs détestent ces limites.

Cependant, il promet d’être facile à voter: tous partie de la plus grande parti de la coalition, l’Sziriza gauche que les représentants de l’ANEL, nationalistes petits se plaignent qu’ils ne pouvaient élever un écran de protection au-dessus des emprunteurs à risque plat trimestres.

Inquiet

Premier ministre Alekszisz Ciprasz environnement nouvelles filtré, selon laquelle le gouvernement est préoccupé par le vote. Presque certainement, l’Sziriza certains représentants ne sera plus soutenir leur gouvernement, un politicien de l’ANEL est prévu que en appuyant sur un bouton est pas.

En été, dans des cas similaires de l’opposition a été sauvé par le gouvernement, qui a été complété par les députés pro-gouvernementaux rebelles désireux de votes manquants afin de garder l’euro grec. Mais maintenant la situation est différente.

Ils ont indiqué qu’ils ne soutiendront pas la proposition du gouvernement des partis d’opposition. Le plus grand de la Nouvelle Démocratie fraude politique de centre-droit, a accusé le gouvernement parce qu’il n’a pas respecté sa promesse que tous les propriétaires en difficulté la protection de la mise en œuvre.

Source: Daily gazdaság.hu

Leave a Reply 231 megnézve, 1 alkalommal mai nap |