< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Fenyegetés: riasztást adtak ki Brüsszelben((( Menace: signalement a été diffusé à Bruxelles

| Mobile | RSS

Fenyegetés: riasztást adtak ki Brüsszelben((( Menace: signalement a été diffusé à Bruxelles

2015. november 21. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Fenyegetés: riasztást adtak ki Brüsszelben

Brüsszel térségében a legmagasabb szintre emelték az éjszaka folyamán a terrorfenyegetettség szintjét, miután az egy héttel ezelőtt Párizsban végrehajtott terrortámadáshoz hasonló terrorakció előkészületéről szereztek értesülést – erősítette meg a belga miniszterelnök.

A nemzetbiztonsági tanács ülését követően Charles Michel arról számolt be, hogy több elkövető által több helyen előkészített potenciális merényletkísérletről szereztek tudomást. Több sajtóorgánum is beszámolt arról, hogy a belga főváros Molenbeek-Saint-Jean nevű kerületében vegyszereket és robbanóanyagot is találhattak egy házkutatásnál, de ezt Michel a nyomozás érdekeire való tekintettel nem kommentálta.

A kormánytól független Fenyegetésértékelési Elemző Testület (OCAM), amely a készültség szintjének legmagasabb fokozatra emeléséről döntött, azt tanácsolja az embereknek, hogy kerüljék a zsúfolt helyeket, a tömegrendezvényeket, koncerteket, a tömegközlekedést, tartsák tiszteletben és segítsék a biztonsági ellenőrzéseket, és ne terjesszenek pletykákat, kövessék a hivatalos szervek tájékoztatásait. A fővárosban nem jár a metró, sok múzeum bezárt és focimeccseket is töröltek.

Éberségre intenek

A kormány arra kérte a nagyobb rendezvények, koncertek, sportesemények szervezőit, hogy vegyék fel a kapcsolatot a központi válságközponttal, s amennyire lehet, csökkentsék az ilyen rendezvények számát. Emellett növelik a biztonsági intézkedéseket a tömegközlekedésben, ami a reptereket és pályaudvarokat is érinti. Ezen kívül a kormány nagyobb létszámban rendeli az utcákra a biztonsági erőket, és telefonos forródrótot is létrehozott, amelyen bárki érdeklődhet a helyzetről, vagy tanácsot kérhet a központi krízisközponttól.

Legyenek éberek és óvatosak, de ne essenek pánikba – kérte a Brüsszelben élőktől a miniszterelnök.

forrás:napi gazdaság.hu

Menace: signalement a été diffusé à Bruxelles

Région de Bruxelles a été soulevée au plus haut niveau du niveau de la menace de la terreur pendant la nuit, il ya une semaine après le terroriste a effectué une actes terroristes similaires à Paris aurait acquis előkészületéről – confirmé par le Premier ministre belge.

Après une réunion du Conseil de sécurité nationale Charles Michel a indiqué que préparés par un certain nombre d’auteurs potentiels dans de nombreux endroits merényletkísérletről sa connaissance. Plusieurs sites d’information ont indiqué que le district de la capitale belge appelé explosifs et des produits chimiques Molenbeek-Saint-Jean pourrait également trouver un házkutatásnál, mais les intérêts de Michel à l’égard de l’enquête n’a pas voulu commenter.

La menace gouvernementale évaluation et d’analyse du corps (OCAM), qui a décidé sur le niveau de préparation plus haut niveau des augmentations, conseille aux gens d’éviter les endroits bondés, des événements publics, des concerts, des transports publics, de respecter et de promouvoir les contrôles de sécurité, et non répandre des rumeurs , suivez les instructions avec des organismes officiels. Dans la capitale ne comporte pas de la station de métro, de nombreux musées aussi fermés et les matches de football ont été annulés.

Vigilance prévenir

Le gouvernement a demandé aux grands événements, des concerts, des événements sportifs les organisateurs à prendre contact avec le centre de crise central, et autant que possible, de réduire le nombre de ces événements. En outre, ils ont augmenté les mesures de sécurité dans les transports publics, ce qui affecte les aéroports et les gares ainsi. En outre, le gouvernement attribue les rues en plus grand nombre des forces de sécurité, et également mis en place la ligne téléphonique à chaud, où chacun peut se renseigner sur la situation, ou le centre de crise central pour obtenir des conseils.

Soyez vigilants et prudents, mais ne paniquez pas – élőktől Bruxelles ont appelé le Premier ministre.

Leave a Reply 220 megnézve, 1 alkalommal mai nap |