< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: A menekültek nem kellenek Amerikának. És a turisták?/// Les réfugiés ne doivent pas l’Amérique. Et les touristes?

| Mobile | RSS

A menekültek nem kellenek Amerikának. És a turisták?/// Les réfugiés ne doivent pas l’Amérique. Et les touristes?

2015. november 23. | hozzászólás | Fecsegő hírek

A menekültek nem kellenek Amerikának. És a turisták?

szerző: Balla Eszter (San Francisco)

A menekültek nem kellenek Amerikának. És a turisták?

Barack Obama és egyes törvényhozók szerint nemzetbiztonsági szempontból a turisták a menekülteknél is nagyobb kockázatot jelentenek. Egyre többen visszahoznák az amerikai vízumkényszert a szövetséges európai országokban. Elsőként Franciaországot és Belgiumot emlegetik.

Múlt héten nagy belpolitikai vereséget szenvedett Barack Obama, amikor a Kongresszus leszavazta azt az elnöki javaslatot, mi szerint idén tízezer szír és iraki menekültet fogadjon be az Egyesült Államok. Ráadásul nemcsak az ellenzéki republikánusok, hanem saját pártja, a demokraták egy része is ellene voksolt. Obama vétóval fenyegetőzik, holott a lakosság sem kér az akcióból; 53 százalék semmilyen menekültet nem látna szívesen.

Az amerikai menekültpolitikával kapcsolatos helyzet semmiben sem hasonlít a mostani európai válsághoz. Nem ostromolja a határokat emberáradat. A befogadásra várók be sem léphetnek amerikai földre, amíg az FBI, a CIA, a Nemzetbiztonsági Minisztérium, a Pentagon át nem világította őket. Ez az eljárás két évig is eltarthat. Ráadásul a rengeteg jelölt közül az amerikai hatóságok választják ki, hogy kit tartanak érdemesnek az átvilágításra.

A mostani ellenkezés indoka az, hogy nem látják biztosítottnak, hogy az országba kerülő szírek, irakiak ne radikalizálódjanak, és ne csatlakozzanak terrorista szervezetekhez. 2001. szeptember 11. óta 750 ezer menekültet fogadott be Amerika, ebből két iraki ellen emeltek vádat, mégpedig azért, mert támogatták az al-Kaidát.

Útlevél- és vízumellenőrzés a Newark Nemzetközi Repülőtéren

Fotó: Getty/Europress/ Chris Hondros

A bostoni maraton csecsenföldi terrorista testvérpárja, Dzsohar és Tamelran Carnajev szülei turista útlevéllel érkeztek az Egyesült Államokba Kirgisztánból, és már helyben kértek menedéket. (Az eljárást illetően nem számítanak menekülteknek.) A fiúk Boston neves elővárosában, Cambridge-ben nevelkedtek, ami a két legnevesebb egyetemnek, a MIT-nek és a Harvardnak is otthont ad. 2013-ban bombamerényletet hajtottak végre a bostoni maraton finisében. Az akció során három ember meghalt, 264-en megsebesültek.

Barack Obama elnök állítja, hogy a háború, terror sújtotta térség gyermekein, asszonyain, özvegyein kíván segíteni. Amerika nem fordíthat hátat a szenvedőknek. Joe Biden alelnök arra hívta fel a figyelmet, hogy a visszautasítás csak az Iszlám Államnak segít.

Néhányan emlékeztetnek arra a szégyenteli történelmi eseményre, amikor 1939-ban a zsidókkal teli menekülthajót, a St. Louist az Egyesült Államok visszaküldte Németországba. Az utazók sorsát csak sejthetjük.

Egyre több politikus teszi fel a kérdést, hogy ki jelent nagyobb nemzetbiztonsági veszélyt: az a menekült, akit két évig vizsgálnak, vagy az a közel-keleti gyökerű, radikális európai állampolgár, aki minden további nélkül beutazhat az Egyesült Államokba. Évente 20 millióan érkeznek Amerikába ezekből az országokból.

Számos törvényhozó a franciákkal és a belgákkal kezdené a vízum visszaállítását, hogy megakadályozzák az ott élő arab fiatalok beáramlását. De vajon mi lesz a következő lépés? Azután jönnek a többiek is? Magyarország 2008 óta élvez vízumkedvezményt az Egyesült Államokba. Ma még biztosan nem kell aggódnunk, nem számítunk veszélyes államnak. De ha ilyen ütemben folyik a szigorítás, akkor bármi előfordulhat.

forrás:heti válasz.hu

Les réfugiés ne doivent pas l’Amérique. Et les touristes?

Auteur: Eszter Balla (San Francisco)

Les réfugiés ne doivent pas l’Amérique. Et les touristes?

Barack Obama et les législateurs, selon certains de la sécurité nationale de touristes posent un risque encore plus grand pour les réfugiés. De plus en plus de gens retour au régime de visa américain pays européens alliés. Tout d’abord, la France et la Belgique cités.

La semaine dernière, défaite majeure de politique intérieure, Barack Obama, lorsque le Congrès a voté contre la proposition du Président, selon ce que cette année des dizaines de milliers de réfugiés irakiens en Syrie et en acceptez les États-Unis. En outre, non seulement avec les républicains de l’opposition, mais son propre parti, certains démocrates ont également voté contre elle. Obama menace de veto, même si la population n’a pas demandé cette promotion; 53 pour cent aimerait voir des non-réfugiés.

La situation américaine à l’égard de la politique d’asile rien comme la crise européenne actuelle. Aucune limite peuple assiégé le déluge. Les salons d’inclusion peuvent pas être sol américain jusqu’à ce que le FBI, la CIA, le Department of Homeland Security, le Pentagone est pas allumé en eux. Ce processus pourrait prendre deux ans. En outre, un grand nombre de candidats sélectionnés par les autorités américaines, qui peuvent être considérés comme dignes de diligence raisonnable.

La raison de l’opposition actuelle est qu’ils ne voient pas preneur dans le pays pour être Syriens, Irakiens ne radikalizálódjanak et ne pas adhérer à des organisations terroristes. Depuis le 11 Septembre 2001, il a reçu 750 mille réfugiés en Amérique, dont deux ont été soulevées accusations contre l’Irak, notamment parce qu’ils ont soutenu Al-Qaïda.

Passeport et visa de contrôle de l’aéroport international de Newark

Photo: Getty / Euro PRESS / Chris Hondros

Le marathon de Boston en Tchétchénie paire de frère terroriste, Dzsohar et touristique passeports des parents Tamelran Carnajev venus aux États-Unis Kirgisztánból, et a demandé refuge local. (En ce qui concerne la procédure ne sont pas considérés comme des réfugiés.) Les garçons prestigieuse banlieue de Boston, Cambridge a soulevé que les deux universités les plus prestigieuses, MIT et de Harvard est également le foyer de. En 2013, le bombardement du marathon de Boston a été réalisée finisében. Pendant l’action, trois personnes sont mortes, 264 ont été blessés.

Le président Barack Obama dit que les enfants, et les épouses de guerre, frappés de terreur région, veuves veulent aider. Amérique ne peut pas tourner le dos à la souffrance. Vice-président Joe Biden a attiré l’attention sur le rejet de la seule aide État islamique.

Certains rappellent l’événement historique honteuse en 1939, quand les Juifs remplis bateau de réfugiés St. Louis aux Etats-Unis sont retournés à l’Allemagne. Le sort des passagers soupçonne seulement.

De plus en plus de politiciens posent la question de savoir qui est une plus grande menace pour la sécurité nationale: un réfugié qui a été étudié pendant deux ans, ou enracinée dans le Moyen-Orient, des citoyens européens radicaux qui peuvent entrer aux États-Unis sans plus tarder. Chaque année, 20 millions de personnes en Amérique proviennent de ces pays.

Un certain nombre de législateurs avec le Français et les Belges commencent à rétablir le visa pour empêcher l’afflux de jeunes Arabes qui y vivent. Mais quelle sera la prochaine étape? Viennent ensuite les autres? Hongrie bénéficie d’un visa-off depuis 2008 aux États-Unis. Aujourd’hui, nous ne devons certainement inquiéter, ne vous attendez pas un état dangereux. Mais si le resserrement se poursuit à ce rythme, quel qu’il soit.

Source: válasz.hu hebdomadaire
Google Fordító cégeknek:Fordítói EszközökWebhelyfordítóExportpiac kereső eszk

Leave a Reply 157 megnézve, 1 alkalommal mai nap |