< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Bombagyárat és fegyveres csoportot leplezett le a TEK

| Mobile | RSS

Bombagyárat és fegyveres csoportot leplezett le a TEK

2015. november 24. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Bombagyárat és fegyveres csoportot leplezett le a TEK

Sorozatlövő fegyverekkel és robbanóanyagokkal rendelkező csoport tagjait fogta el a Terrorelhárítási Központ két akcióban a hétvégén. A letartóztatottak lakásában valóságos bombalaborra bukkantak a nyomozók.

A TEK közleményében azt írta: az általuk “kiemelten védett személyek biztonsága érdekében bevezetett operatív intézkedések során” hat embert vettek őrizetbe. A felderítő tevékenységüket a párizsi terrorcselekmények után fokozták.

A TEK gyakorol a központ egyik erre fenntartott épületében

Forrás: MTI/Beliczay László

Közölték, hogy a TEK felderítése alapján őrizetbe vett emberektől sorozatlövő fegyvereket, robbanóanyagokat és lőszereket foglaltak le. A bíróság kedden két ember előzetes letartóztatását  rendelte el, a többi gyanúsított sorsáról később döntenek. Az eljárásokat a Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.

Bombalabort találtak

Hajdu János, a TEK igazgatója az M1 hírcsatornának azt mondta: két különböző akcióról volt szó. Pénteken egy gépkocsiban két embert fogtak el, a járműben sorozatlövőt, éles lőszereket, tárakat, hangtompítókat találtak.  A másik akció szombaton volt, abban négy embert fogtak el egy Budapest felé tartó autóban.

Később házkutatást tartottak, egy lakásban Hajdu szavai szerint valóságos bombalabort találtak.  Robbantásra, emberi élet kioltására alkalmas eszközök kerültek elő, ezeket álcázva lehetett volna használni.

Hajdu korainak találta a találgatásokat, ezért nem beszélt arról, hogy a két esetnek lehetett-e köze egymáshoz, valamint arról sem, hogy mire készülhettek. Az egyik akciónak viszont nemzetközi vonatkozása is volt.

A páncélosok is ott voltak

Az Origo úgy tudja, lehetett egy akció vasárnap éjjel is. Legalábbis nem sokkal éjjel fél 12 után a TEK konvoját többen is a Szentendrei úton látták Budapestről kifelé haladni, velük volt a szervezet két páncélos csapatszállító járműve is.

Az akcióban részt vettek a BTR csapatszállítók is. Képünk illusztráció.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A terrorellenes akciósorozat végéig a TEK megerősíti a védett személyek biztosítását.

origo.hu

Leave a Reply 196 megnézve, 1 alkalommal mai nap |