< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Nem hajlandó nyomozni az ügyészség Rogán szomszédjának 600 milliója miatt

| Mobile | RSS

Nem hajlandó nyomozni az ügyészség Rogán szomszédjának 600 milliója miatt

2015. november 24. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Nem hajlandó nyomozni az ügyészség Rogán szomszédjának 600 milliója miatt

A Fővárosi Főügyészség elutasította Hadházy Ákos feljelentését, és nem hajlandóak nyomozni a 600 millió forintból megrendelt kormányzati plakátkampány ügyében – írja a 444.hu az Index nyomán.

A Miniszterelnökség sürgősségre hivatkozva bízta meg a vonatkozó médiavásárlásokkal Rogán Antal propagandaminiszter pasaparki szomszédjának, Csetényi Csabának a cégét, a HG 360 Reklámügynökséget.

Nem hajlandó nyomozni az ügyészség Rogán szomszédjának 600 milliója miatt

(a képen: Rogán Antal és Csetényi Csaba)

Aztán novemberben jött egy újabb kiírás, ezúttal a kormányablakok népszerűsítésére, 1,57 milliárd forintért, amit ismét sürgősséggel tárgyaltak, és ismét Rogán szomszédjának cége nyert. Csetényi nem idén emelkedett fel, korábban behúzott már a lap szerint kilenc trafikkoncessziót is és a HG360 pedig 2013-ig 1,5 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert meg.

A 600 milliós kampány miatt Hadházy Ákos fordult Polt Péterhez, mert szerinte hivatali visszaélés büntette, valamint a közbeszerzés szabályainak megsértése miatt történt, mert a Miniszterelnökség nem választhatott volna nyílt versenyeztetés nélkül kivitelező cégeket.

Az ügyészség viszont elutasított az LMP-s politikus feljelentését, mert szerintük

„önmagában abból a körülményből”, hogy nem állt fenn a sürgősségre hivatkozás törvényi előfeltétele, nem vonható le megalapozottan olyan következtetés, hogy… ezzel jogtalan előnyhöz akarta juttatni a vele szerződő gazdasági szereplőket.”

forrás:propeller.hu

Leave a Reply 327 megnézve, 1 alkalommal mai nap |