< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Vegyi támadás éri Magyarországot? A hatóságok felkészültek

| Mobile | RSS

Vegyi támadás éri Magyarországot? A hatóságok felkészültek

2015. november 24. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Vegyi támadás éri Magyarországot? A hatóságok felkészültek

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Nemzeti Biztonsági Laboratórium egy esetleges biológiai terrortámadásra.
Vegyi támadás éri Magyarországot? A hatóságok felkészültek

Felkészültek a magyar hatóságok egy esetleges biológiai terrortámadásra, a katasztrófavédelem például képes a veszélyes anyagokat azonnal felmérni és napi több százezer liter ivóvizet biztosítani – olvasható a Magyar Idők keddi számában.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője a lapnak elmondta: egy vegyi támadás idején a hatóság azonnal képes lenne országszerte egyidejűleg beavatkozni terepjárókra szerelt mobil laborjaival, amelyeknek eszközeivel több ezer vegyi-, vagy sugárzó anyag gyorsan beazonosítható, ennek ismeretében pedig a lakosság védelmében szükséges intézkedések is meghozhatók.

Emellett a Fővárosi Vízművekkel közösen kialakított víztisztító modullal akár napi 225 ezer liter szennyezett vagy mérgezett víz ivóvíz-minőségűre tisztítható – jegyezte meg a helyettes szóvivő.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a lappal közölte, hogy minden jelenleg ismert veszélyes, vegyi vagy biológiai fegyverként is alkalmazható kórokozó kimutatására felkészült az Országos Epidemiológiai Központ, az úgynevezett Nemzeti Biztonsági Laboratórium pedig a legmagasabb biztonsági követelményeket is kielégíti, speciális védelmi rendszerekkel rendelkezik.

forrás:atv.hu / MTI

Leave a Reply 192 megnézve, 1 alkalommal mai nap |